INFONET-468X60-BANNER

Obnavlja se Jugoslovensko dramsko pozorište i gradi nova scena "Bojan Stupica"

26.02.2024. | eKapija

Na inicijativu Ministarstva kulture, Vlada Srbije je odobrila dodatna finansijska sredstva u iznosu od 2,3 miliona evra za projekat obnove Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), čime ukupna investicija dostiže skoro 4 miliona evra.

JDP, Bojan Stupica

Nova scena "Bojan Stupica" (Foto: srbija2027.gov.rs)

Sredstva su namenjena za sanaciju i rekonstrukciju pozorišta, uključujući obnovu krova, rekonstrukciju sala, zamenu stolica i mehanizama neophodnih za scensku produkciju, kao i liftova, navodi portal eKapija.

Pored obnove postojećih kapaciteta, planirana je i izgradnja nove scene "Bojan Stupica", koja će dodatno obogatiti kulturnu ponudu i kapacitete JDP-a. Ovaj projekat finansira se iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope, a realizacija nove scene započeće nakon što se prikupe sve potrebne dokumentacije i dozvole.

Radovi na obnovi JDP-a već su u toku, pri čemu se posebna pažnja posvećuje tome da pozorišni program i izvođenje predstava ne budu prekinuti. Ovaj projekat predstavlja značajan korak u očuvanju i promociji kulturnog nasleđa Srbije, kao i u poboljšanju infrastrukture za izvođačke umetnosti u zemlji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;