INFONET-468X60-BANNER

Najavljeno unapređenje saobraćajne infrastrukture na Novom Beogradu

08.12.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je izgradnju novih saobraćajnica na Novom Beogradu koje će značajno poboljšati povezanost ovog dela grada. Poseban fokus je na Surčinskoj ulici, gde će se izgraditi nova saobraćajnica i mali kružni tok koji će se ulivati u Grčku ulicu prema Bežanijskom groblju, navodi Beoinfo.

Foto: Beograd.rs

Šapić je naveo da će nova saobraćajnica biti duga 700 metara, a trenutno se rešavaju imovinsko-pravni odnosi. Projektovanje je u toku, a tender za izgradnju se očekuje u narednim mesecima. Ova promena će omogućiti stanovnicima Surčina, Ledina i Novog Beograda bolju povezanost, izbegavajući saobraćajne gužve na Bežaniji.

Foto: Beograd.rs

Paralelno sa ovim projektom radiće se i na saobraćajnici T6 koja će povezivati mali kružni tok na uglu Surčinske i budućeg dela Grčke ulice sa kružnim tokom u Vojvođanskoj ulici. Očekuje se da će obe saobraćajnice, svaka duga 700 metara, biti završene do kraja sledeće godine ili početkom 2025. godine.

Foto: Beograd.rs

U planu je i rekonstrukcija treće saobraćajnice koja će ići oko groblja sa leve strane od Grčke ulice, koja izlazi na Petničku. Ove promene će doprineti boljoj protočnosti saobraćaja u ovom delu grada, kao i poboljšanju kvaliteta života stanovnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;