IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Spajanje dve strane Bulevara umetnosti: Uskoro počinje izgradnja podvožnjaka ispod pruge na Novom Beogradu

05.12.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Grad Beograd je započeo pripremne radove za izgradnju novog podvožnjaka ispod železničkog koridora na Novom Beogradu. Ovaj podvožnjak će povezati dve strane Bulevara umetnosti, čime će se značajno rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada. Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić istakao je strateški značaj ovog projekta za saobraćajnu infrastrukturu Novog Beograda.

Planirani izgled (Foto: Beograd.rs)

Šapić je naglasio da će, nakon što sva četiri pravca budu u funkciji, raskrsnica Bulevara umetnosti i Heroja sa Košara postati jedna od najvažnijih na Novom Beogradu, preneo je Beoinfo. Ovo će doprineti značajnom rasterećenju Ulice omladinskih brigada, koja je trenutno preopterećena, posebno u popodnevnim satima.

Počelo je raščišćavanje terena (Foto: Beograd.rs)

Kompleksnost i vremenski okvir projekta

Projekat je posebno izazovan zbog potrebe da se ne ometa železnički saobraćaj, uključujući i brzi voz koji prolazi kroz ovaj koridor. Javna nabavka je završena, a izvođač radova biće odabran u narednim danima. Početak radova zavisi od vremenskih uslova, a ukoliko oni dozvole, radovi bi mogli početi već ove zime. Rok za završetak radova je nešto manje od godinu dana.

Šapić je istakao da će nova saobraćajnica biti jedina ulica koja spaja dve reke - Savu i Dunav, čime se dodatno ističe njen značaj. Vrednost radova iznosi 980 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;