INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Predstavljen sajam Light+Buildnig 2024

29.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U ambijentu koji odiše tradicijom, ali i inovacijama i tehnološkim napretkom, u hotelu Almanac u Beču, održana je 23. novembra pres konferencija posvećena predstojećem sajmu Light+Building, zakazanom za period 3-8. mart 2024. godine u Frankfurtu.

Light+Building 2024

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Ovaj događaj, koji se smatra vodećim u svetu za sektore osvetljenja, elektrotehnike, automatizacije domova i zgrada, te povezane sigurnosne tehnologije, privukao je pažnju brojnih stručnjaka, novinara i entuzijasta.

Inovacije u osvetljenju i elektrotehnici

Sajam Light+Building je platforma gde se svake dve godine predstavljaju najnoviji proizvodi i inovacije u oblastima osvetljenja, elektrotehnike, kao i automatizacije domova i zgrada.

Ovog puta, poseban naglasak je stavljen na tehničko osvetljenje koje uključuje spoljno osvetljenje, ulična svetla, unutrašnje osvetljenje za kancelarije, administraciju, prodavnice, industriju i poslovanje, kao i hitno osvetljenje.

Light+Building 2024

Konferencija za novinare, Beč, 24. novembar 2023. god. (Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH)

Takođe, velika pažnja je posvećena tehničkom dizajniranom osvetljenju, dekorativnom osvetljenju, kao i komponentama i dodacima za sisteme osvetljenja, uključujući LED, UVC, OLED tehnologije, kontrolu svetla, upravljanje svetlom i merenje svetla.

Fokus na elektrifikaciji i digitalizaciji

Jedan od ključnih segmenata sajma je elektrifikacija i digitalizacija zgrada. Ovaj trend omogućava integraciju alternativnih izvora energije i osigurava efikasno korišćenje resursa, visok stepen udobnosti, sigurnosti i bezbednosti.

Predstavljeni su proizvodi iz oblasti elektrotehnike, automatizacije kuća i zgrada, kao i sigurnosne i zaštitne tehnologije, uključujući Intersec Building, koji se fokusira na umreženu sigurnost i zaštitu, kao integralni deo pametnih domova i zgrada.

Light+Building 2024 fokusira se na tri ključne teme koje obuhvataju najvažnije trendove i razvoj u oblastima života, rada i mobilnosti. 

Održivost

Tema "Održivost" se bavi sistemima i pristupima koji doprinose ekonomskoj i ekološkoj održivosti građevinskog sektora. To uključuje integraciju i skladištenje zelene energije, kao i efikasno upravljanje energijom. Održivost takođe igra važnu ulogu u materijalima koji se koriste i u procesu proizvodnje. Poseban fokus je na fotovoltaičkim sistemima i punjenju električnih vozila, kao i na efikasnom upravljanju energijom i potrošnjom u zgradama.

Povezanost

Tema "Povezanost" doprinosi efikasnom korišćenju resursa. Elektrifikacija i digitalizacija su osnova za uspešno povezivanje različitih disciplina pametnog doma i pametne zgrade, počevši od planiranja korišćenjem Building Information Modelling (BIM). Prikupljanje i skladištenje podataka omogućava efikasno kontrolisanje i održavanje funkcija zgrade tokom upotrebe, što rezultira većim nivoom komfora, a posebno većom sigurnošću i bezbednošću.

Tema se fokusira na digitalizaciju, umrežavanje, sigurnost i bezbednost.

Rad i život

Tema "Rad i život" bavi se promenljivim zahtevima za mobilnost, životne i radne prostore, kao i proizvodne i prodajne prostore i urbanu sredinu. Bilo da se radi o radu na daljinu iz kuće ili mestima za društvenu interakciju u industrijskoj zgradi, pametni domovi i zgrade sutrašnjice planirani su da omoguće oboje.

Poseban fokus je na temi svetla i osvetljenja u svim njegovim aspektima, gde se inovativna tehnologija kombinuje sa trendovskim dizajnom za veći komfor. Dizajn i organizacija prostora značajno utiču na kvalitet života, a upotreba moderne tehnologije osvetljenja igra značajnu ulogu u tome.

Ove teme predstavljaju ključne faktore za život, rad i mobilnost u svetu sutrašnjice i biće glavna nit kroz predavanja, vođene ture i posebne izložbe tokom sajma Light+Building 2024.

Globalni uticaj i međunarodna prisutnost

Sajam Light+Building se ističe svojom internacionalnošću, pružajući platformu za uspostavljanje važnih nacionalnih i međunarodnih kontakata iz svih grana industrije. Ovo je mesto gde se stručnjaci, proizvođači i posetioci iz celog sveta okupljaju da razmene ideje, uspostave saradnju i predstave najnovije tehnološke dostignuća.

Sajam je takođe prilika za stručnjake da diskutuju o novim idejama i tehnološkim izazovima, kao i da predstave svoje inovacije široj publici.

Zaključak i perspektive

Sajam Light+Building 2024 ne samo da predstavlja izložbeni prostor za najnovije proizvode i tehnologije, već je i forum za razmenu znanja i ideja koji će oblikovati budućnost industrije osvetljenja, elektrotehnike i automatizacije zgrada.

Očekuje se da će ovaj događaj biti ključan u promovisanju održivosti, efikasnosti i inovacija u ovim sektorima, te da će postaviti nove standarde u industriji.

Sa nestrpljenjem očekujemo sajam u Frankfurtu, gde će se okupiti vodeći svetski stručnjaci i predstaviti budućnost tehnološkog napretka u ovim oblastima.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije i pojedince iz Srbije, kojih je po našim saznanjima sve više, da se jave regionalnom zastupniku Frankfurtskog sajma preduzeću Zodax kako bi obezbedili svoje mesto.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;