INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Powerchina će graditi tunel kod Ekonomskog fakulteta vredan 235 miliona evra

24.11.2023. | N1

Nastavljaju se pripreme za izgradnju tunela koji će povezati Karađorđevu ulicu i Ulicu despota Stefana, u Beogradu. Ovaj projekat, čija je vrednost procenjena na preko 235 miliona evra, biće realizovan pod rukovodstvom kineske kompanije Powerchina.

Tunel Savska

Planirani izgled (Foto: Grad Beograd)

Privremeni organ Grada Beograda na dnevnom redu današnje sednice ima zaključak o davanju saglasnosti Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da u ime Grada Beograda zaključe ugovorni sporazum sa Republikom Srbijom i izvođačem Powerchina, kojim se regulišu međusobna prava i obaveze, piše N1.

Projekat obuhvata izgradnju tunelske veze, pristupnih saobraćajnica, parkovskih površina i prateće infrastrukture, podeljenih u dva segmenta - LOT 1 i LOT 2. Vlada Republike Srbije je 12. oktobra odobrila ovaj projekat i imenovala Ministarstvo finansija za finansijera projekta.

Ulazni portal tunela biće lociran u blizini Ekonomskog fakulteta, dok je planirani izlaz u Ulici despota Stefana, nedaleko od MUP-a Srbije. Ovaj tunel je deo šireg projekta koji uključuje i izgradnju novog savskog mosta, čime će se povećati saobraćajni kapacitet i funkcionalnost ovog dela grada.

Kako N1 navodi, Powerchina nije nova na beogradskom tržištu, s obzirom na to da je već angažovana na nekoliko značajnih projekata, uključujući izgradnju toplovoda Obrenovac-Novi Beograd i depoa za metro u Makišu, a gradiće i novi most preko Save.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;