IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Powerchina će graditi tunel kod Ekonomskog fakulteta vredan 235 miliona evra

24.11.2023. | N1

Nastavljaju se pripreme za izgradnju tunela koji će povezati Karađorđevu ulicu i Ulicu despota Stefana, u Beogradu. Ovaj projekat, čija je vrednost procenjena na preko 235 miliona evra, biće realizovan pod rukovodstvom kineske kompanije Powerchina.

Tunel Savska

Planirani izgled (Foto: Grad Beograd)

Privremeni organ Grada Beograda na dnevnom redu današnje sednice ima zaključak o davanju saglasnosti Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da u ime Grada Beograda zaključe ugovorni sporazum sa Republikom Srbijom i izvođačem Powerchina, kojim se regulišu međusobna prava i obaveze, piše N1.

Projekat obuhvata izgradnju tunelske veze, pristupnih saobraćajnica, parkovskih površina i prateće infrastrukture, podeljenih u dva segmenta - LOT 1 i LOT 2. Vlada Republike Srbije je 12. oktobra odobrila ovaj projekat i imenovala Ministarstvo finansija za finansijera projekta.

Ulazni portal tunela biće lociran u blizini Ekonomskog fakulteta, dok je planirani izlaz u Ulici despota Stefana, nedaleko od MUP-a Srbije. Ovaj tunel je deo šireg projekta koji uključuje i izgradnju novog savskog mosta, čime će se povećati saobraćajni kapacitet i funkcionalnost ovog dela grada.

Kako N1 navodi, Powerchina nije nova na beogradskom tržištu, s obzirom na to da je već angažovana na nekoliko značajnih projekata, uključujući izgradnju toplovoda Obrenovac-Novi Beograd i depoa za metro u Makišu, a gradiće i novi most preko Save.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;