INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Powerchina će graditi tunel kod Ekonomskog fakulteta vredan 235 miliona evra

24.11.2023. | N1

Nastavljaju se pripreme za izgradnju tunela koji će povezati Karađorđevu ulicu i Ulicu despota Stefana, u Beogradu. Ovaj projekat, čija je vrednost procenjena na preko 235 miliona evra, biće realizovan pod rukovodstvom kineske kompanije Powerchina.

Tunel Savska

Planirani izgled (Foto: Grad Beograd)

Privremeni organ Grada Beograda na dnevnom redu današnje sednice ima zaključak o davanju saglasnosti Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da u ime Grada Beograda zaključe ugovorni sporazum sa Republikom Srbijom i izvođačem Powerchina, kojim se regulišu međusobna prava i obaveze, piše N1.

Projekat obuhvata izgradnju tunelske veze, pristupnih saobraćajnica, parkovskih površina i prateće infrastrukture, podeljenih u dva segmenta - LOT 1 i LOT 2. Vlada Republike Srbije je 12. oktobra odobrila ovaj projekat i imenovala Ministarstvo finansija za finansijera projekta.

Ulazni portal tunela biće lociran u blizini Ekonomskog fakulteta, dok je planirani izlaz u Ulici despota Stefana, nedaleko od MUP-a Srbije. Ovaj tunel je deo šireg projekta koji uključuje i izgradnju novog savskog mosta, čime će se povećati saobraćajni kapacitet i funkcionalnost ovog dela grada.

Kako N1 navodi, Powerchina nije nova na beogradskom tržištu, s obzirom na to da je već angažovana na nekoliko značajnih projekata, uključujući izgradnju toplovoda Obrenovac-Novi Beograd i depoa za metro u Makišu, a gradiće i novi most preko Save.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;