PRIJAVA-468X60-BANNER

Velikani srpskog graditeljstva biće prikazani na izložbi u Kragujevcu

15.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu organizuje izložbu pod nazivom "Velikani srpskog graditeljstva - od Indžinirske škole do danas" u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu. Svečano otvaranje najavljeno je za 19. septembar u 19 časova.

Izgradnja

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Povodom proslave jubileja 175 godina Građevinskog fakulteta istoimena izložba priređena je u Galeriji likovne i muzičke umetnosti SANU u Beogradu u martu 2022. godine.

Kako navodi portal eKapija, sada će veći deo ove postavke bit predstavljen: akademici, profesori, inženjeri građevinarstva i geodezije koji su predavali na Tehničkom odnosno Građevinskom fakultetu u periodu od formiranja Indžinirske škole do novijih dana, a čija dela predstavljaju pionirske i vizionarske poduhvate.

Najavljeno je da će izložbu otvoriti predstavnici Univerziteta u Kragujevcu i dekan Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Kuzmanović. Autor postavke je Jasmina Njegovan Popović, urednik za izdavačku delatnost Građevinskog fakulteta. Izložba će biti otvorena do 20. oktobra 2023.

Ovo je prilika da se javnost upozna sa bogatom istorijom građevinarstva u Srbiji, kao i sa ljudima koji su doprineli njenom razvoju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;