PRIJAVA-468X60-BANNER

Planovi za završetak auto-puta do granice sa Crnom Gorom

13.09.2023. | Beta

U okviru posete Crnoj Gori, Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine, podelio je sa javnošću informacije o napretku izgradnje ključnog infrastrukturnog projekta - auto-puta koji će povezivati dve države. On se sastao sa delegacijom Privredne komore Crne Gore, kao i Goranom Đurovićem, ministrom ekonomskog razvoja i turizma.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Momirović je izrazio očekivanje da će auto-put biti u potpunosti funkcionalan do 2027. godine, prenela je Beta. Objasnio je da je do sada je završen deo puta dužine 130 kilometara, dok se očekuje da će dodatnih 20 kilometara biti gotovo u narednim mesecima. Pripremni radovi se obavljaju na deonici koja se proteže od Požege prema granici sa Crnom Gorom.

Iako su se pojavili izazovi, naročito tokom izgradnje dva tunela od po tri kilometra, optimizam ne jenjava. Momirović navodi da se radi po 24 sata dnevno i da će radovi ubrzo biti privedeni kraju.

Očekuje se da će ovaj infrastrukturni poduhvat značajno unaprediti ekonomske i turističke veze između Srbije i Crne Gore, čime će se dodatno ojačati saradnja dva suseda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;