IZOLACIJA-468X60-BANNER

Umesto "Jugoslavije" niče kompleks od 240.000 kvadrata

11.09.2023. | eKapija

Na mestu Hotela Jugoslavija, jednog od simbola Beograda, uskoro bi mogao da se uzdigne novi arhitektonski dragulj. Beogradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove najavio je planove za izgradnju kompleksa čija bi ukupna površina iznosila 240.000m2. Očekuje se da će ovaj objekat, ukoliko bude realizovan, dosezati impresivnu visinu od 155 metara.

Hotel Jugoslavija

Kompleks će se prostirati na 240.000 kvadrata (Foto: Bureau Cube Partners/Elaborat za rani javni uvid Plana detaljne regulacije Bloka 11 i dela Bloka 10 Gradska opština Zemun i Gradska opština Novi Beograd)

Prema navodima portala eKapija, iza ovog ambicioznog projekta stoji firma MV Investment, dok je za izradu plana zadužen Bureau Cube Partners. Javni uvid u plan biće omogućen do 25. septembra. Planirani kompleks obuhvataće prostor između Bulevara Nikole Tesle, produžetka Bulevara maršala Tolbuhina i Keja oslobođenja.

Hotel Jugoslavija

Ortofoto sa granicom obuhvata (Foto: Bureau Cube Partners/Elaborat za rani javni uvid Plana detaljne regulacije Bloka 11 i dela Bloka 10 Gradska opština Zemun i Gradska opština Novi Beograd)

Centralna ideja ovog projekta je kombinacija stambenog i komercijalnog prostora. U prizemlju kompleksa predviđeni su komercijalni sadržaji, dok bi podzemne etaže bile rezervisane za parkiranje, tehničke prostorije i druge slične sadržaje.

U okviru kompleksa, planira se izgradnja različitih objekata, uključujući trgovinske, komercijalne i poslovne sadržaje koji će obogatiti ovu lokaciju i doprineti njenom daljem razvoju.

Zbog povećanog broja korisnika ovog prostora biće potrebno proširenje Bulevara Nikole Tesle na raskrsnicama sa Ulicom Aleksinačkih rudara i Bulevarom maršala Tolbuhina.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;