PRIJAVA-468X60-BANNER

Napredak izgradnje auto-puta E-763 na deonici Pakovraće-Požega

11.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Javno preduzeće Putevi Srbije nedavno je objavilo novi video snimak koji prikazuje trenutni napredak radova na izgradnji jedne od najzahtevnijih deonica auto-puta E-763, tačnije na deonici Pakovraće-Požega. Ovaj projekat će omogućiti povezivanje auto-puta Miloš Veliki sa Moravskim koridorom, odnosno budućim auto-putem E-761 Preljina-Pojate na petlji Preljina. Osim toga, ovaj auto-put će biti direktno povezan sa auto-putem E-75 Beograd-Niš.

Preljina-Pojate

Izgradnja auto-puta (Foto: YouTube/Javno preduzeće Putevi Srbije/Screenshot)

Izgradnja ovog auto-puta ne samo da će olakšati saobraćajnu povezanost između ključnih gradova u Srbiji, već će imati i širi regionalni značaj. Naime, auto-put od Preljine do Požege će predstavljati nastavak auto-puta Miloš Veliki prema granici sa Crnom Gorom. Osim toga, ovaj auto-put će biti deo buduće saobraćajne mreže koja će povezivati Beograd i Sarajevo. Kako navode Putevi Srbije, od Požege do granice sa Bosnom i Hercegovinom preostaje izgradnja još oko 60km auto-puta.

Predstavnici Puteva Srbije ističu značaj ovog projekta za celokupnu infrastrukturnu mrežu zemlje, naglašavajući da će ovaj auto-put doprineti boljem povezivanju Srbije sa susednim zemljama i unaprediti regionalnu saobraćajnu mrežu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;