INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi most u Adranima: Korak ka obnovi i modernizaciji Ibarske magistrale

04.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U selu Adrani, smeštenom u blizini Kraljeva, započela je nova faza razvoja saobraćajne infrastrukture. Na mestu gde je stari most preko reke Musine pretrpeo značajna oštećenja tokom nezapamćenih poplava u junu, sada niče novi most. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će građani moći da prelaze preko novog mosta već za tri meseca.

izgradnja mosta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nakon urušavanja starog mosta, doneta je odluka o izgradnji novog. U međuvremenu, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja, napravljena je privremena devijacija. Vesić je istakao da će novi most biti dužine 20 metara i da će biti postavljen više od prethodnog, čime će se obezbediti veći protok vode ispod njega, smanjujući rizik od budućih poplava.

Ministar je naglasio važnost pridržavanja najviših standarda prilikom obnove i izgradnje infrastrukturnih objekata. Posebno je istakao potrebu za uzimanjem u obzir rizika od poplava i drugih prirodnih katastrofa. U tom kontekstu, najavio je planove za izradu detaljnog katastra svih infrastrukturnih, saobraćajnih objekata u Srbiji, kako bi se osiguralo njihovo pravilno održavanje i modernizacija.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izrazio je zahvalnost ministru Vesiću na brzoj reakciji i podršci nakon uništenja mosta. Terzić je optimističan u vezi sa završetkom radova i izrazio je uverenje da će, s obzirom na kvalitet rada i posvećenost tima, novi most biti gotov čak i pre predviđenog roka.

Pored mosta u Adranima, Vesić je naveo da su u toku i radovi na izgradnji novog mosta u Mrčajevcima, koji je takođe oštećen tokom poplava. Ministar je istakao da su poplave prouzrokovale značajne štete na putevima širom zemlje, te da su u toku radovi na sanaciji oštećenih deonica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;