INFONET-468X60-BANNER

Novi most u Adranima: Korak ka obnovi i modernizaciji Ibarske magistrale

04.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U selu Adrani, smeštenom u blizini Kraljeva, započela je nova faza razvoja saobraćajne infrastrukture. Na mestu gde je stari most preko reke Musine pretrpeo značajna oštećenja tokom nezapamćenih poplava u junu, sada niče novi most. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će građani moći da prelaze preko novog mosta već za tri meseca.

izgradnja mosta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nakon urušavanja starog mosta, doneta je odluka o izgradnji novog. U međuvremenu, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja, napravljena je privremena devijacija. Vesić je istakao da će novi most biti dužine 20 metara i da će biti postavljen više od prethodnog, čime će se obezbediti veći protok vode ispod njega, smanjujući rizik od budućih poplava.

Ministar je naglasio važnost pridržavanja najviših standarda prilikom obnove i izgradnje infrastrukturnih objekata. Posebno je istakao potrebu za uzimanjem u obzir rizika od poplava i drugih prirodnih katastrofa. U tom kontekstu, najavio je planove za izradu detaljnog katastra svih infrastrukturnih, saobraćajnih objekata u Srbiji, kako bi se osiguralo njihovo pravilno održavanje i modernizacija.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izrazio je zahvalnost ministru Vesiću na brzoj reakciji i podršci nakon uništenja mosta. Terzić je optimističan u vezi sa završetkom radova i izrazio je uverenje da će, s obzirom na kvalitet rada i posvećenost tima, novi most biti gotov čak i pre predviđenog roka.

Pored mosta u Adranima, Vesić je naveo da su u toku i radovi na izgradnji novog mosta u Mrčajevcima, koji je takođe oštećen tokom poplava. Ministar je istakao da su poplave prouzrokovale značajne štete na putevima širom zemlje, te da su u toku radovi na sanaciji oštećenih deonica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;