INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Izgradnja novog mosta preko Mlave: Brza realizacija i značaj za lokalnu zajednicu

29.08.2023. | B92

Nedavno završeni radovi na mostu preko Mlave u Petrovcu na Mlavi privukli su pažnju javnosti. Ovaj infrastrukturni objekat, širok 12,5 metara, izgrađen je za samo tri meseca i koštao je milion i po evra. Njegova izgradnja predstavlja ključni korak u poboljšanju saobraćajne infrastrukture regiona.

Most

Ilustracija

Pored mosta, postoji i hitna potreba za rekonstrukcijom puta koji je trenutno u lošem stanju, istakao je predsednik Vučić prilikom obilaska. Održavanje infrastrukture je izazov s kojim se suočava mnogo opština, ali značaj ovog mosta za lokalnu zajednicu ne može se zanemariti. Most ne samo da povezuje dve obale reke Mlave, već i ljude, olakšavajući im svakodnevni život i komunikaciju.

Stari most, koji je služio građanima više od 50 godina, proglašen je nebezbednim prošle godine i zatvoren za saobraćaj, navodi B92. Zbog nedostatka sredstava, opština nije mogla da preduzme potrebne korake za njegovu rekonstrukciju. Međutim, zahvaljujući inicijativi i podršci, sredstva su obezbeđena i radovi na izgradnji novog mosta dužine 190 metara započeti su ove godine u maju. Radove je izvodio PZP Požarevac, dok je investitor bio JP "Putevi Srbije".

Ova izgradnja ne samo da će poboljšati saobraćajnu povezanost, već će i doprineti ekonomskom razvoju regiona, olakšavajući pristup i komunikaciju između različitih delova opštine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;