IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izgradnja novog mosta preko Mlave: Brza realizacija i značaj za lokalnu zajednicu

29.08.2023. | B92

Nedavno završeni radovi na mostu preko Mlave u Petrovcu na Mlavi privukli su pažnju javnosti. Ovaj infrastrukturni objekat, širok 12,5 metara, izgrađen je za samo tri meseca i koštao je milion i po evra. Njegova izgradnja predstavlja ključni korak u poboljšanju saobraćajne infrastrukture regiona.

Most

Ilustracija

Pored mosta, postoji i hitna potreba za rekonstrukcijom puta koji je trenutno u lošem stanju, istakao je predsednik Vučić prilikom obilaska. Održavanje infrastrukture je izazov s kojim se suočava mnogo opština, ali značaj ovog mosta za lokalnu zajednicu ne može se zanemariti. Most ne samo da povezuje dve obale reke Mlave, već i ljude, olakšavajući im svakodnevni život i komunikaciju.

Stari most, koji je služio građanima više od 50 godina, proglašen je nebezbednim prošle godine i zatvoren za saobraćaj, navodi B92. Zbog nedostatka sredstava, opština nije mogla da preduzme potrebne korake za njegovu rekonstrukciju. Međutim, zahvaljujući inicijativi i podršci, sredstva su obezbeđena i radovi na izgradnji novog mosta dužine 190 metara započeti su ove godine u maju. Radove je izvodio PZP Požarevac, dok je investitor bio JP "Putevi Srbije".

Ova izgradnja ne samo da će poboljšati saobraćajnu povezanost, već će i doprineti ekonomskom razvoju regiona, olakšavajući pristup i komunikaciju između različitih delova opštine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;