IZOLACIJA-468X60-BANNER

Najavljena rekonstrukcija filijale Fonda PIO u Nemanjinoj u vrednosti od 10 mil EUR

28.08.2023. | eKapija

Povodom neophodne rekonstrukcije i adaptacije objekta Filijale Beograd, Republčki fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je tender vredan 1,16 milijardi dinara (oko 10 mil EUR).

Energetska efikasnost

Posebna pažnja će biti posvećena energetskoj sanaciji (Foto: Pixabay)

Filijala se nalazi na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića i zauzima bruto površinu od 8.470,32m2.

Kako navodi portal eKapija, nabavkom su predviđene intervencije vezane za raspored prostorija u objektu, energetsku sanaciju i zamenu postojećih završnih obloga na podovima, zidovima i plafonima. Kabina lifta će biti dimenzionisana tako da omogućava korišćenje licima u invalidskim kolicima, a u planu su i rampe za pešake, rampe za lica u invalidskim kolicima i podizni liftovi.

U planu je kompletna rekonstrukcija elektroinstalacije, rasvete i galanterije, povezivanje elektroinstalacije na dizel agregat, strukturni kablovski sistem, sistem IP telefonije, urgentnih SOS poziva, sistem za označavanje sadržaja i oglašavanje, konferencijska oprema u salama za sastanke, kao i sistemi tačnog vremena, administriranja redova čekanja, Tk trase, detekcije i dojave požara, preventivnog otkrivanja požara, video nadzora, detekcije provale i poplave, kontrole pristupa, automatskih barijera i upravljanja tehničkom zaštitom.

Sve mašinske instalacije potrebno je zameniti novim instalacijama sa boljim stepenom iskorišćenosti i povećanom energetskom efikasnošću.

Tender je otvoren do 29. septembra.

 

Komentari: 1

almir 30.08.2023 16.55.11

Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno postavljanje taktilnih staza i reljefnih orijentacionih planova za slepe i slabovide osobe?

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;