INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

SRC "11. April" dobija nove bazene, sportske terene i biciklističku stazu

25.07.2023. | eKapija

Sportsko-rekreativni centar "11. April" u Beogradu, smešten između ulica Studentske, Tošin bunar i auto-puta E75, planira proširenje prema Zemunu na osnovu nacrta izmena i dopuna Plana detaljne regulacije (PDR) koji je stavljen na javni uvid. Ovaj plan obuhvata deo područja zapadno od ulice Tošin bunar, sve do ulice Marije Bursać, gradske opštine Zemun i Novi Beograd. Izrada plana naručena je od strane Službe glavnog urbaniste, a izradio ga je Urbanistički zavod Beograda.

Bazen

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Područje koje je obuhvaćeno izmenama i dopunama plana prostire se na oko 12 hektara. Planirani sportsko-rekreativni kompleksi namenjeni su za rekreativne aktivnosti stanovništva, treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa na nacionalnom i lokalnom nivou. U okviru ovog plana, za sportsko-rekreativni kompleks u bloku 22 planirana je građevinska parcela površine oko 4,19 hektara, navodi eKapija.

Pored dogradnje postojećeg zatvorenog sportskog objekta, u planu je izgradnja novog sportsko-rekreativno objekta, otvorenih bazena i dečijih bazena sa toboganom, zatim otvorenih sportskih terena za tenis, košarku, odbojku, padel, kao i biciklističke staze.

Takođe, planira se izgradnja zatvorenih bazena sa pomoćnim sadržajima, specijalizovanih sportskih sadržaja, prostorija za administraciju, kao i mašinskih i tehničkih prostorija.

Prema navodima eKapije, planirana je i izgradnja fudbalskog terena sa tribinama, pomoćnog fudbalskog terena, mini fudbalskog terena i zatvorenog sportskog objekta. U okviru ovog plana, predviđen je i parking prostor sa dva mesta za autobuse, kao i parking za bicikle. Pristup ovoj građevinskoj parceli biće omogućen iz ulice Tošin bunar.

Ukupna planirana bruto građevinska površina sportskih objekata i kompleksa iznosi 59.300 kvadratnih metara. Neophodne su i interne saobraćajnice koje će omogućiti pristup planiranim parking mestima. U okviru javnog parkinga predviđena je izgradnja pratećih sadržaja, kao što je auto perionica i sl. Građevinska površina planirana za ovu namenu iznosi oko 3.683 kvadratna metra.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ranije je najavio da će SRC "11. April" umesto sadašnja tri bazena imati osam.

Plan se nalazi na javnom uvidu do 7. avgusta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;