IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zlatibor: Srpska turistička destinacija postaje dostupnija avionom

25.07.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Zlatibor, jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji, uskoro će postati još dostupnija zahvaljujući rekonstrukciji puta dugog 10,9 kilometara. Ovaj putni pravac povezuje opštinu Čajetina i grad Užice, a posebno je značajan za Zlatiborce koji su tradicionalno okrenuti turizmu. Naime, ova saobraćajnica predstavlja najbližu vezu Zlatibora sa aerodromom Ponikve.

Zlatibor

Zlatibor (Foto: Pixabay)

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, u izjavi za RINU izrazio je očekivanje da će izgradnja ovog puta omogućiti brži dolazak turista sa aerodroma Ponikve. Prema njegovim rečima, putovanje od aerodroma do Zlatibora biće skraćeno na samo 15 minuta.

Ova rekonstrukcija puta donela je i pozitivne promene za lokalne zajednice. U selu Tripkova, koje je decenijama bilo zavisno od puta, novi asfaltni put omogućio je povratak mnogih meštana. Dragoslav Janjić, jedan od meštana, istakao je da su ljudi počeli da se vraćaju i grade kuće, a postoji i veliko interesovanje za kupovinu placeva za izgradnju kuća i pokretanje poslova.

Sa druge strane, u selu Rosići, meštani su takođe dočekali izgradnju ovog puta sa velikom radošću. Vidoje Cvetić, jedan od starijih meštana, razmišlja o pokretanju biznisa zahvaljujući novom putu koji prolazi pored njegove kuće.

Prema pisanju eKapije, radovi na putu izvode se u tri faze, a preostalo je da se asfaltira još 4,8 kilometara. Uprkos zahtevnom terenu i nepovoljnim vremenskim prilikama, očekuje se da će put biti završen pre ugovorenog roka. Ukupna vrednost radova za ceo put iznosi 338 miliona dinara.

Ovim projektom, Zlatibor ne samo da će postati još privlačnija turistička destinacija, već će i lokalna zajednica imati koristi od poboljšane infrastrukture i novih prilika za razvoj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;