IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Online platforma za lako i pouzdano planiranje prozorskih elemenata

20.07.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija VEKA AG već više od 50 godina razvija i proizvodi sisteme profila od PVC-a koji ispunjavaju najviše zahteve estetike i funkcionalnosti - isključivo u najvišoj RAL klasi A kvaliteta prema DIN EN 12608. Za arhitekte, ovo znači savršenstvo do detalja, što im otvara novi prostor za planiranje i dizajn, a takođe će imati koristi od podrške vodećeg svetskog proizvođača sistema.

Interna arhitektonska konsultantska služba je na raspolaganju za savete

Interna arhitektonska konsultantska služba je na raspolaganju za savete (Foto: VEKA)

VEKA podržava arhitekte na sve moguće načine. Pored širokog spektra informativnog materijala, tehničke dokumentacije, sertifikata o ispitivanju, detaljnih tekstova tendera, VEKA pruža i savremene alate za planiranje. Direktan kontakt sa internom arhitektonskom konsultantskom službom ove kompanije igra posebno važnu ulogu, jer se tu može razgovarati sa stručnjacima koji poznaju sve zahteve za visokokvalitetno planiranje i mogu pomoći još efikasnije.

E-usluge kompanije VEKA obuhvataju niz atraktivno dizajniranih onlajn ponuda koje mogu da zadovolje potrebe proizvođača prozora, arhitekata i uopšte korisnika koji su zainteresovani za prozore i uštedu energije. Zajedničko svim e-uslugama je to što omogućavaju lak pristup ažuriranim informacijama o VEKA proizvodima i uslugama, bilo kad i bilo gde, sa bilo kog uređaja.

Mnogo lakšem i bržem radu doprinosi novi VEKA online program WinDoPlan, namenjen između ostalog i arhitektama. WinDoPlan je VEKA online platforma za praktično i bezbedno planiranje prozorskih elemenata. Savremeni alat vas vodi korak po korak, od izbora profila do dizajna u 2D i 3D do kompletne dokumentacije - uvek na osnovu ažuriranih podataka. Integrisani BIM interfejs omogućava nesmetanu razmenu podataka sa svim učesnicima projekta.

WinDoPlan је prvenstveno softver za projektovanje prozora sa svim potrebnim elementima u vezi sa statikom, toplotnom provodljivošću, prolaskom izotermi u predelu prozora, zvučnom izolacijom itd, a kao takav daje i mogućnost preuzimanja gotovih elemenata u IFC, REVIT i ArchiCAD-u.

Uz WinDoPlan možete jednostavno da planirate prozorske elemente za vaše projekte

Uz WinDoPlan možete jednostavno da planirate prozorske elemente za vaše projekte (Foto: VEKA)

Danas arhitekte imaju na raspolaganju širok spektar dizajnerskih opcija za implementaciju svojih ideja. Dizajn prozora igra važnu ulogu u tome. Ovo nije uvek bio slučaj. Pre samo nekoliko decenija, vlasnici zgrada su prvenstveno bili zainteresovani za tehničke karakteristike svojih prozora. Danas, s druge strane, sa sve većim entuzijazmom koriste prozore kao vizuelni i stilski element zgrade.

Posebno je lako postaviti pojedinačne akcente kroz dizajn boja prozora - posebno kod PVC prozora. Za ovu svrhu dostupan je širok spektar opcija površine. Pored proverenih dekorativnih folija u trendi bojama, metalik bojama i dekorima drveta, u ponudi su inovativne dizajnerske površine VEKA SPECTRAL, kao i površine sa aluminijumskim oblogama koje dodatno proširuju spektar boja.

Održivost je poželjan cilj u bilo kojoj građevinskoj delatnosti - u novogradnji kao i u modernizaciji. Mnogo toga se ovde može postići jednostavnom ugradnjom modernih prozora. Pored efikasne toplotne izolacije, PVC prozori visokih performansi mogu impresionirati svojom proizvodnjom koja štedi resurse i energiju. A pošto se mogu skoro potpuno reciklirati, oni takođe daju vredan doprinos većoj održivosti na kraju njihovog životnog ciklusa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;