PRIJAVA-468X60-BANNER

Kreće se sa izgradnjom objekata u okviru kampusa BIO4

29.05.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Predsednica Vlade Ana Brnabić je danas nakon obilaska radova na lokaciji Rakovica selo rekla da će projekat BIO4 kampus obezbediti dalji održivi rast, da Srbija sačuva mesto među evropskim liderima u oblasti savremenih tehnologija, jer kako je dodala biotehnologija je budućnost, sinergija između informacionih tehnologija i veštačke inteligencije i svega onoga što se naziva nauka o životu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

BIO4

BIO4 kampus (Foto: bio4.rs)

Miloš Vučević, tom prilikom, istakao je da je Ministarstvo odbrane pouzdan partner, zajedno sa ostalim ministarstvima, u realizaciji ovog bitnog projekta.

- Ovaj projekat možda nije za sveukupnu javnost preterano atraktivan, a strateški je bitan i od strateškog je značaja za dalji razvoj Republike Srbije, pre svega po pitanju zdravlja, ali i bezbednosti naših građana, odnosno naše države. I sve ovo što vidite na lokaciji Rakovica selo je koordinirano sa svim ministarstvima koja su uključena, a nosilac aktivnosti je Ministarstvo odbrane - rekao je ministar Vučević.

BIO4

BIO4 kampus (Foto: bio4.rs)

On je istakao da će se voditi računa da sve bude urađeno po pravilima i u okviru predviđenih rokova.

BIO4 kampus, koji skraćeno predstavlja četri ključne oblasti: biomedicinu, biotehnologiju, bioinformatiku i biodiverzitet, jedinstven je multidisciplinarni projekat u širem regionu. Planirano je da se u njemu nalaze naučne institucije i fakulteti. 

Obilasku su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i v.d. direktora Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" Luka Dragačević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;