INFONET-468X60-BANNER

U toku su intenzivni radovi na bušenju tunela kroz Frušku goru

25.05.2023. | Dnevnik

V.d. direktora Кoridora Srbije Aleksandar Antić juče je na društvenim mrežama objavio da se intenzivno radi na bušenju tunela kroz Frušku goru koji će biti dugačak 3,5 kilometra.

Izgradnja tunela

Izgradnja tunela - ilustracija (Foto: Pixabay)

Antić je objavio fotografije izlaznog portala i desne cevi tunela Iriški venac na Fruškogorskom koridoru i istakao da se izvode intenzivni radovi na bušenju budućeg najdužeg tunela u Srbiji.

Prema navodima portala Dnevnik, okolna geologija nije bila baš blagonaklona prema inženjerima, koji se trude da obezbede zemljište iza potpornog zida, čiji se sastav i struktura na malom rastojanju prilično razlikuju. Radovi na dvocevnom tunelu ispod Fruške gore, a samim tim i na Fruškogorskom koridoru, započeti su 1. maja 2021. godine. Ovaj koridor vredan je 606 miliona evra.

Istovremeno se buše obe tunelske cevi i to sa obe strane Fruške gore. Radove izvodi kineska kompanija CRBC, čijim je radnicima bilo potrebno skoro godinu i po dana da učvrste okolne padine na severnom portalu tunela. Pre nešto više od šest meseci počelo je bušenje tunela hidrauličkim bušilicama, pošto je upotreba dinamita u nacionalnom parku zabranjena, navodi Dnevnik.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;