INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Brza saobraćajnica između Kraljeva i Novog Pazara biće završena na proleće

23.05.2023. | Telegraf biznis | www.biznis.telegraf.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da razvoj infrastrukture znači razvoj zemlje i najavio da će na proleće biti završen projekat brze saobraćajnice između Kraljeva i Novog Pazara zahvaljujući čemu će Raška i Novi Pazar biti povezani sa auto-putem "Miloš Veliki".

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

"Kada Srbiju povežete infrastrukturno, izgradite puteve, to ne znači samo da ćete brže stići iz jednog u drugi deo Srbije, već i da ćete imati nova radna mesta jer oni koji žele da investiraju traže da budu saobraćajno povezani, veće plate i razvoj mesta u Srbiji u smislu turizma i toga da ljudi ostaju da žive tu gde žive", rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

Naveo je da će do kraja juna biti otvorena obilaznica oko Beograda, do Bubanj potoka, čime će biti obezbeđeno da se sav tranzitni saobraćaj sa mosta "Gazela" preusmeri na obilaznicu čime će se, ujedno, smanjiti broj vozila i zagađenje u gradu, piše Telegraf biznis.

Podsetio je da se gradi Moravski koridor, završava auto-put "Miloš Veliki", deonica Sremska Rača-Kuzmin što je prvi deo auto-puta Beograd-Sarajevo, brza pruga od Novog Sada do Subotice...

Istakao je da je ove godine izdvojeno 1,4 milijardi dinara za sufinansiranje razvojnih infrastrukturnih projekata u lokalnim samoupravama na teritoriji Srbije.

Ministar je naveo da se radi rekonstrukcija Magliča, srednjovekovenog grada između Kraljeva i Raške, gradi se pasarela koja će omogućiti dolazak do samog Magliča, kao i replika srpskog srednjovekovnog sela.

"Sređujemo Caričin grad u Lebanu, radimo botaničku baštu u Bojniku, kulturni centar u Sijarinjskoj banji. Radićemo i vizitorski centar u Đavoljoj varoši, tako da su sve to projekti koji se finansiraju od 1,4 milijarde dinara, a siguran sam da ćemo dobiti i više sredstava", rekao je Vesić i dodao da je nedavno razgovarao sa predstavnicima EU da i oni daju sredstva za ovakve projekte, prenosi Telegraf biznis.

Prema njegovim rečima, najkasnije u septembru će biti završen auto-put Ruma-Šabac, a od Šapca do Loznice biće brza saobraćajnica.

"Završićemo u julu prvih 5,5 kilometara auto-puta Niš-Merdare, a do oktobra i deo Moravskog koridora do Koševa. Nedavno je pušten u saobraćaj prvi deo tog koridora, od Pojata do Makrešana, a do kraja sledeće godine završićemo deo od Adrana do Kraljeva i ostaje nam da završimo deo između Adrana i Koševa", dodao je Vesić.

Rekao je i da će ove godine početi da se gradi "smajli" saobraćajnica na severu Vojvodine dugačka 175 kilometara, kao i prve stanice beogradskog metroa.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;