PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Proglašeni pobednici Architecture Student Contest 2023

27.04.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Završeno je nacionalno studentsko takmičenje "Saint-Gobain Architecture Student Contest 2023" na kome je učestvovalo devet studentskih radova. Petočlani žiri u sastavu prof. dr Nataša Ćuković-Ignjatović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Miljana Zeković sa Departmenta za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Miomir Vasov sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Marko Matejić, MAIN Architects iz Beograda i nekadašnji pobednik takmičenja na nacionalnom nivou i Mina Milinović Balać ispred kompanije Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o. Beograd odlučio je da prvo mesto pripadne Ivi Živković studentkinji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ona će predstavljati Srbiju na Internacionalnom nivou ASC 2023 u junu mesecu u Lisabonu.

Pobednički rad (Foto: Iva Živković)

Na osnovu Pravilnikom definisanih kriterijuma za ocenjivanje, petočlani žiri je doneo odluku da drugo mesto pripadne Nini Čegar i Katarini Dojčev sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, a treće Anđeli Švraki sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

"Kompleksan projektni zadatak na atraktivnoj lokaciji uspeo je da kod svih učesnika na konkursu aktivira izvanredan kreativni potencijal. Bogato kulturno, istorijsko i arhitektonsko nasleđe Lisabona, specifičan karakter lokalnog stanovništva, kao i potrebe savremenog funkcionisanja i zajedništva u urbanoj strukturi, dobili su svoju interpretaciju u devet veoma kvalitetnih konkursnih radova" rekla je nakon ocenjivanja prof. dr Nataša Ćuković-Ignjatović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Takmičenje Architecture Student Contest osmišljeno u Srbiji 2004. godine i skoro dve decenije organizuje se na internacionalnom nivou. Ove godine prijavljeno je 1.600 radova, sa 220 univerziteta iz 32 zemlje i biće dodeljeno 5 nagrada.

Kompanija Saint-Gobain čestita pobednici Ivi Živković i želi sreću na predstavljanju projekta na Internacionalnom takmičenju u Lisabonu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;