INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Proglašeni pobednici Architecture Student Contest 2023

27.04.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Završeno je nacionalno studentsko takmičenje "Saint-Gobain Architecture Student Contest 2023" na kome je učestvovalo devet studentskih radova. Petočlani žiri u sastavu prof. dr Nataša Ćuković-Ignjatović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Miljana Zeković sa Departmenta za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Miomir Vasov sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Marko Matejić, MAIN Architects iz Beograda i nekadašnji pobednik takmičenja na nacionalnom nivou i Mina Milinović Balać ispred kompanije Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o. Beograd odlučio je da prvo mesto pripadne Ivi Živković studentkinji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ona će predstavljati Srbiju na Internacionalnom nivou ASC 2023 u junu mesecu u Lisabonu.

Pobednički rad (Foto: Iva Živković)

Na osnovu Pravilnikom definisanih kriterijuma za ocenjivanje, petočlani žiri je doneo odluku da drugo mesto pripadne Nini Čegar i Katarini Dojčev sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, a treće Anđeli Švraki sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

"Kompleksan projektni zadatak na atraktivnoj lokaciji uspeo je da kod svih učesnika na konkursu aktivira izvanredan kreativni potencijal. Bogato kulturno, istorijsko i arhitektonsko nasleđe Lisabona, specifičan karakter lokalnog stanovništva, kao i potrebe savremenog funkcionisanja i zajedništva u urbanoj strukturi, dobili su svoju interpretaciju u devet veoma kvalitetnih konkursnih radova" rekla je nakon ocenjivanja prof. dr Nataša Ćuković-Ignjatović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Takmičenje Architecture Student Contest osmišljeno u Srbiji 2004. godine i skoro dve decenije organizuje se na internacionalnom nivou. Ove godine prijavljeno je 1.600 radova, sa 220 univerziteta iz 32 zemlje i biće dodeljeno 5 nagrada.

Kompanija Saint-Gobain čestita pobednici Ivi Živković i želi sreću na predstavljanju projekta na Internacionalnom takmičenju u Lisabonu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;