PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Održan Schneider Electric i Microsoft događaj: Na izazove održivosti odgovaramo svi zajedno

31.03.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U svetu gde je održivost tema broj jedan, a efikasnost imperativ, Schneider Electric i Microsoft, kao dve kompanije koje su dugi niz godina posvećene pitanjima održivosti, udružile su se kako bi ponudile neke od odgovora i rešenja, ali i kako bi ukazale na potrebu da je za održivu budućnost neophodno učešće svih, a za velike rezultate zajedničko delovanje.

Milan Dobrijević, državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija

Milan Dobrijević, državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija (Foto: Schneider Electric)

To je bila tema na zajedničkom događaju ove dve kompanije pod nazivom: Na izazove održivosti odgovaramo svi zajedno.

Događaj je otvorio Milan Dobrijević, državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija, a sve prisutne u uvodnom delu pozdravili su Ksenija Karić, generalna direktorka Schneider Electric-a za Srbiju i Crnu Goru i Milan Gospić, direktor Microsoft Srbija.

Državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević pozdravio je učesnike konferencije ispred Ministarstva i izrazio zadovoljstvo što su danas i u Srbiji, kao i u mnogim razvijenim zemljama, efikasnost i održivost teme o kojima se sve više i glasnije govori. On je istakao da to znači da sazrevamo kao društvo, da smo otvoreni da prihvatimo primere dobre prakse i da postajemo društveno odgovorna zajednica.

"Schneider Electric jedna od najodrživijih kompanija na svetu, globalni je lider u rešenjima za upravljanje električnom energijom. Kontinuiranim inovinarenjem proizvoda i usluga, već nekoliko decenija unazad pomažemo našim korisnicima da budu efikasniji u svom poslovanju. Naš cilj je da našim korisnicima budemo partneri i savetnici, a lokalnoj zajednici primer i saveznik", izjavila je Ksenija Karić, generalna direktorka kompanije Schneider Electric.

Ksenija Karić,generalna direktorka kompanije Schneider Electric i Milan Gospić, direktor Microsoft Srbija (Foto: Schneider Electric)

"Kompanija Microsoft napreduje ka održivijoj budućnosti, kako globalno tako i regionalno. Ubrzali smo istraživanja na području održivosti i omogućavamo svojim klijentima i partnerima izgradnju održivih rešenja snagom AI i digitalne tehnologije", rekao je Milan Gospić direktor Microsoft Srbija.

"Sproveli smo studiju koja je pokazala da Microsoft Azure rešenja smanjuju karbonski otisak za do 98%. Gradimo i Planetarni kompjuter, katalog globalnih podataka o životnoj sredini, a dodatno smo posvećeni postizanju negativnog karbonskog otiska do 2030. sa ciljem da do 2050. godine uklonimo sve dosadašnje tragove svojih emisija i proizvodimo nula otpada", dodao je.

Najviše reči je bilo o praktičnim rešenjima za data centre i održivim Cloud uslugama, odnosno načinima na koje je moguće ograničiti povećanje emisija štetnih gasova i efikasnih performansi u operacijama. Događaju je prisustvovao veliki broj partnera i predstavnika medija.

Schneider Electric i Microsoft su kompanije sa širokim portfoliom održivih rešenja koje na ovaj način, udružujući se po pitanju koje se tiče svih, daju dodatni doprinos u borbi za održivu i sigurnu budućnost.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER
LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


UNIPROM
UNIPROM
BEOGRAD-ZEMUN
www.uniprom.rs

TIS
TIS
IVANJICA
www.tis.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

AURA-LIGHT
AURA-LIGHT
NOVI SAD

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;