INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić objavio koji gradovi će dobiti 1,4 milijarde dinara za razvojne projekte

03.03.2023. | Tanjug

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavio je danas da je na osnovu predloga Komisije doneo odluku o izboru jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure, kao i na jugu i na zapadu Srbije, kojima će iz budžeta biti dodeljeno ukupno 1,4 milijardi dinara radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata, preneo je Tanjug.

Caričin grad

Caričin grad (Foto: Opština Lebane)

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za devet gradova i opština, u okviru dva velika programa - integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i integralnog razvoja južne i zapadne Srbije, raspisan je 4. januara.

- Za sufinansiranje razvojnih projekata u Ovčarsko-kablarskoj klisuri dodeljeno je 235 miliona dinara. Grad Čačak dobija 71,16 miliona dinara za izgradnju vidikovca na Kablaru, 3,74 miliona za parterno uređenje jezgra Ovčar banje, 27,5 miliona za projekat kapije dobrodošlice na ulazu i izlazu iz zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure i 32,5 miliona dinara za stazu na desnoj obali jezera Medjuvršje - rekao je ministar za Pink.

Naveo je i da će opština Lučani od države dobiti 100 miliona dinara za rekonstrukciju saobraćajnice sa odmaralištem i biciklističkom stazom, sa izgradnjom mosta.

Vesić je doneo i odluku o dodeli sredstava za sedam opština na jugu i zapadu Srbije u ukupnoj vrednosti od 1,16 milijardi dinara.

- Opština Lebane dobiće 194 miliona za projekat izgradnje Centra za posetioce Caričin grad, Leskovac dobija 77 miliona dinara za izgradnju regionalnog inovacionog startap centra Leskovac - rekao je Vesić.

Ministar je takođe naveo da će opštini Bojnik za izgradnju amfiteatra na platou kod sportske hale u cilju razvoja turističko-obrazovnog kapaciteta, država pomoći sa 36,4 miliona dinara, dok će za rekonstrukciju i dogradnju Rimskog kupatila u Madveđi izdvojiti 151,3 miliona, a za Kulturni centar u Sijarinskoj banji 117,1 milion dinara.

Istakao je da je njemu lično najdraži projekat sufinansiranje izgradnje saobraćajnog prilaza srednjovekonoj tvrđavi "Maglič" i izgradnje replike srednjovekovnog sela sa pratećim sadržajima. Napomenuo je da je rekonstrukcija srednjevekovne tvrđave Maglič iz 13. veka u toku.

Naveo je da će Grad Prokuplje dobiti od države 48,5 miliona dinara za uređenje kolovoza i trotoara u okviru regulacije Ulice Milena Jovanovića, a za rekonstrukciju Ulice Arsenija Čarnojevića 73,1 milion dinara.

Ministar je istakao da će država sufinansirati izgradnju Vizitorskog centra u Đavoljoj varoši, u Kuršumliji, sa 16,2 miliona dinara i rekao da su programi integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije, deo politike ravnomernog regionalnog razvoja zemlje, koja je ključna za dalji napredak Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;