INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompanija Xella Srbija postala članica EAACA

13.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Xella Srbija, lider na polju inovativnih, održivih i energetski efikasnih građevinskih rešenja, zvanično je postala član Evropskog udruženja autoklaviranog porobetona.

EAACA je glas industrije porobetona na evropskom nivou

EAACA je glas industrije porobetona na evropskom nivou (Foto: Xella Srbija)

Više od deceniju i po kompanija Xella transformiše sliku industrije građevinskih materijala u Srbiji. Svojim jedinstvenim rešenjima za gradnju i izolaciju konstantno pomera granice i nastoji da ekološkim proizvodima doprinese energetski efikasnoj i održivoj gradnji.

U svetu koji se brzo menja zaposleni u kompaniji Xella Srbiji znaju da su inovativnost, kvalitetna gradnja i ekološki standardi dobitna kombinacija savremene građevinske industrije i primer dobre arhitekstonske prakse.

Evropska asocijacija autoklaviranog porobetona prepoznala je ambicije i cijeve održivog razvoja ove kompanije. Osnovano 1988. godine, Evropsko udruženje autoklaviranog porobetona(EAACA) promoviše interese proizvođača porobetona(AAC) i njihovih nacionalnih udruženja širom Evrope.

Xella je poznata po svojim jedinstvenim rešenjima za gradnju i izolaciju

Xella je poznata po svojim jedinstvenim rešenjima za gradnju i izolaciju (Foto: Xella Srbija)

EAACA je glas industrije porobetona na evropskom nivou i ističe sve prednosti koje ovaj građevinski materijal čine idealnim za ekonomične, održive i visoko energetski efikasne zgrade. Udruženje okuplja članove iz 18 zemalja koji posluju na više od 100 prozvodnih lokacija sa godišnjom proizvodnjom od oko 16 miliona m3 porobetona.

Članstvo u EAACA za kompaniju Xella Srbija je jasan podsticaj za dalji razvoj i unapređenje proizvoda i ESG strategije. Kao član ovog udruženja, kompanija će nastojati da bude istrajna u svim izazovima sa kojima se suočava i ponosna na činjenicu da njeni materijali pomažu u izgradnji održive budućnosti.

"Održive navike svih nas potrebne su našoj planeti više nego ikada ranije i to je jedna od korporativnih vrednosti koja se visoko ceni u kompaniji Xella Srbija. Stoga je jedna od prepoznatljivih karakteristika svih naših proizvoda upravo zaštita životne sredine kroz ekološku, energetski efikasnu i održivu gradnju" - istakla je Jelena Stanojević, menadžer proizvoda kompanije Xella Srbija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;