PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Kompanija Xella Srbija postala članica EAACA

13.02.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Xella Srbija, lider na polju inovativnih, održivih i energetski efikasnih građevinskih rešenja, zvanično je postala član Evropskog udruženja autoklaviranog porobetona.

EAACA je glas industrije porobetona na evropskom nivou

EAACA je glas industrije porobetona na evropskom nivou (Foto: Xella Srbija)

Više od deceniju i po kompanija Xella transformiše sliku industrije građevinskih materijala u Srbiji. Svojim jedinstvenim rešenjima za gradnju i izolaciju konstantno pomera granice i nastoji da ekološkim proizvodima doprinese energetski efikasnoj i održivoj gradnji.

U svetu koji se brzo menja zaposleni u kompaniji Xella Srbiji znaju da su inovativnost, kvalitetna gradnja i ekološki standardi dobitna kombinacija savremene građevinske industrije i primer dobre arhitekstonske prakse.

Evropska asocijacija autoklaviranog porobetona prepoznala je ambicije i cijeve održivog razvoja ove kompanije. Osnovano 1988. godine, Evropsko udruženje autoklaviranog porobetona(EAACA) promoviše interese proizvođača porobetona(AAC) i njihovih nacionalnih udruženja širom Evrope.

Xella je poznata po svojim jedinstvenim rešenjima za gradnju i izolaciju

Xella je poznata po svojim jedinstvenim rešenjima za gradnju i izolaciju (Foto: Xella Srbija)

EAACA je glas industrije porobetona na evropskom nivou i ističe sve prednosti koje ovaj građevinski materijal čine idealnim za ekonomične, održive i visoko energetski efikasne zgrade. Udruženje okuplja članove iz 18 zemalja koji posluju na više od 100 prozvodnih lokacija sa godišnjom proizvodnjom od oko 16 miliona m3 porobetona.

Članstvo u EAACA za kompaniju Xella Srbija je jasan podsticaj za dalji razvoj i unapređenje proizvoda i ESG strategije. Kao član ovog udruženja, kompanija će nastojati da bude istrajna u svim izazovima sa kojima se suočava i ponosna na činjenicu da njeni materijali pomažu u izgradnji održive budućnosti.

"Održive navike svih nas potrebne su našoj planeti više nego ikada ranije i to je jedna od korporativnih vrednosti koja se visoko ceni u kompaniji Xella Srbija. Stoga je jedna od prepoznatljivih karakteristika svih naših proizvoda upravo zaštita životne sredine kroz ekološku, energetski efikasnu i održivu gradnju" - istakla je Jelena Stanojević, menadžer proizvoda kompanije Xella Srbija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;