PRIJAVA-468X60-BANNER

Iz budžeta stiže pomoć za sanaciju zgrada u Nišu

02.11.2022. | Beta

Iz budžeta Grada Niša biće izdvojeno 30 miliona dinara za sanaciju stambenih zgrada i poboljšanje uslova života građana koji u njima žive, odlučilo je Gradsko veće.

Sanacija krova

Sanacija krova (Foto: Pixabay)

Putem projekta "Fond za stambene zajednice" novac će biti dodeljen za sanaciju krovova, popravku i zamenu liftova, investiciono održavanje fasada, unapređenje energetske efikasnosti zgrade, zamenu građevinskih materijala koji su štetni po zdravlje ljudi i slične radove.

Prema rečima direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušana Radivojevića sredstava će biti dodeljena putem javnog konkursa koji će grad uskoro raspisati, prenosi Beta.

"Stambene zajednice koje budu konkurisale moći će da dobiju do 33 odsto ukupne vrednosti radova, a ostatak moraju sami da obezbede. Maksimalni iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi biće milion dinara", rekao je Radivojević na nedavnoj sednici Veća grada Niša.

Grad Niš će pored ovoga realizovati i projekat priključenja domaćinstava na sistem daljinskog grejanja u cilju smanjenja zagađenja vazduha.

"Građanima će biti dodeljeno ukupno pet miliona dinara kako bi uklonili postojeće uređaje za grejanje na ugalj, mazut i lož ulje i priključili se na sistem daljinskog grejanja", izjavio je Radivojević, prenosi Beta.

Radivojević je dodao da je zahvaljujući sličnim projektima u Nišu u proteklom periodu 200 domaćinstava zamenilo ložišta, a 180 stolariju ili je postavilo novu fasadu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;