INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova lokacija za otvoreni tržni centar u Beogradu

30.09.2022. | Beoinfo

Plan detaljne regulacije za područje privredne zone "Auto-put" u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu za blok između ulica Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, izmenjen je i dopunjen na sednici Skupštine Grada Beograda održanoj 28. septembra.

Otvoreni tržni centar

Otvoreni tržni centar (Foto: Pixabay)

Glavni urbanista Marko Stojčić navodi da je reč o novoj lokaciji predviđenoj za novi otvoreni tržni centar, preneo je Beoinfo.

"Nova lokacija ima oko 7,3 hektara i u funkcionalnom smislu biće mnogo povoljnija u odnosu na današnju. U okviru parcele biće i parking prostor i svi neophodni komunalni objekti, kao i trafo-stanica koja će biti ne samo za potrebe OTC, već i za neke delove opština Zemun i Novi Beograd", istakao je Stojčić.

On je izrazio očekivanje da će nakon projektovanja, koje je povereno "Gradskim pijacama", novi objekat biti završen naredne godine, navodi Beoinfo.

Na sednici je doneta i odluka da se deo Zemunske ulice preimenuje u Egipatsku ulicu zbog inicijative Ambasade Egipta da se jedna ulica na teritoriji Beograda ovako nazove. Naziv Zemunska ulica ostaće u rezidencijalnom delu, što bi u prostornom smislu obuhvatilo stambene objekte sa neparnim kućnim brojevima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;