IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Nova lokacija za otvoreni tržni centar u Beogradu

30.09.2022. | Beoinfo

Plan detaljne regulacije za područje privredne zone "Auto-put" u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu za blok između ulica Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, izmenjen je i dopunjen na sednici Skupštine Grada Beograda održanoj 28. septembra.

Otvoreni tržni centar

Otvoreni tržni centar (Foto: Pixabay)

Glavni urbanista Marko Stojčić navodi da je reč o novoj lokaciji predviđenoj za novi otvoreni tržni centar, preneo je Beoinfo.

"Nova lokacija ima oko 7,3 hektara i u funkcionalnom smislu biće mnogo povoljnija u odnosu na današnju. U okviru parcele biće i parking prostor i svi neophodni komunalni objekti, kao i trafo-stanica koja će biti ne samo za potrebe OTC, već i za neke delove opština Zemun i Novi Beograd", istakao je Stojčić.

On je izrazio očekivanje da će nakon projektovanja, koje je povereno "Gradskim pijacama", novi objekat biti završen naredne godine, navodi Beoinfo.

Na sednici je doneta i odluka da se deo Zemunske ulice preimenuje u Egipatsku ulicu zbog inicijative Ambasade Egipta da se jedna ulica na teritoriji Beograda ovako nazove. Naziv Zemunska ulica ostaće u rezidencijalnom delu, što bi u prostornom smislu obuhvatilo stambene objekte sa neparnim kućnim brojevima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;