INFONET-468X60-BANNER

Na Vračaru će se graditi novi sportski kompleks sa otvorenim bazenima

09.09.2022. | eKapija

Vračar će dobiti novi sportski kompleks u Južnom bulevaru broj 98. Namera Grada Beograda je da sportski kompleks Vračar bude zatvorena multifunkcionalna sportska hala sa otvorenim bazenima i pratećim sadržajima. Objekat će imati spratnost Po+Su+P.

Kompleks će imati dva otvorena bazena

Kompleks će imati dva otvorena bazena (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

Planira se izgradnja na parceli površine 6.732m2 koja ima pristup sa Južnog bulevara. Ovde se na otvorenom nalaze tereni za tenis, košarkašku i rukomet, kao i sportski balon i parkić. Pored terena u njihovoj funkciji su i dva zatvorena objekta, tipa kafea. Zbog izgradnje sportskog kompleksa postojeći objekti predviđeni su za rušenje.

Ulaz iz Južnog bulevara

Ulaz iz Južnog bulevara (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

U novom objektu su u prizemlju predviđeni ulazni hol sa info pultom, multifunkcionalna sala dimenzije 23,2 x 42,2m namenjena ekipnim sportovima sa loptom, svlačionice, tuševi i sanitarni blok, teretana i ambulanta. Na nivou galerije planirana je izgradnja multifunkcionalne sale namenjene borilačkim sportovima, zatim sala namenjena rekreativnim aktivnostima (aerobik, pilates, gimnastika), sala za kardio program i sanitarni čvor, izveštava portal eKapija.

Predviđene su multifunkcionalne sale

Predviđene su multifunkcionalne sale (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

Što se galerije tiče, osim prostora predviđenog za boravak gledalaca, predviđen je i deo namenjen upravi sportskog centra (kancelarije, sala za sastanke i kafe kuhinja) kao zaseban funkcionalni blok u čijem sklopu se nalazi i tehnička prostorija za multimedijalne potrebe (snimanje sportskih događaja). U toj zoni je predviđen i "suvi" bar za potrebe ketering usluga.

Uz bazen će biti svlačionice i kafić

Uz bazen će biti svlačionice i kafić (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

Kako navodi eKapija, u spoljašnjem delu kompleksa biće kupališni sadržaj – otvoreni olimpijski bazen dimenzija 50,03 x 25m koji ima mogućnost pokrivanja lakim zatvorenim konstruktivnim sistemom u zimskom periodu sa plažom i mestom za spasioca, kao i dečiji bazen kome se pristupa preko ulaznog platoa i svlačionica unutar objekta preko dezinfekcionih barijera.

Kompleks će imati teretanu i ambulantu

Kompleks će imati teretanu i ambulantu (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

U zaleđu bazena su formirane tribine (tri visine, dužine 50m) za boravak posetilaca tokom korišćenja bazena odnosno za posmatranje sportskih priredbi. Prateći deo kupališnog kompleksa čine otvorene svlačionice, a predviđen je i kafe sa pomoćnim prostorijama. U okviru plaže paralelno sa bazenom formirane su i "tribine"- odnosno površine za sedenje i ležanje u tri nivoa.

Obezbeđen je dovoljan broj parking mesta

Obezbeđen je dovoljan broj parking mesta (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

U suterenu je predviđen prostor za parkiranje vozila, kao i prateće tehničke prostorije (podstanica, dizel agregat, instalacije mašinske opreme, bazenska tehnika). Parkiranje je rešeno u okviru podzemne garaže.

Bazeni će biti prekriveni tokom zime

Bazeni će biti prekriveni tokom zime (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

Imajući u vidu činjenicu da budući sportski centar nema takmičarski karakter, kao i veličinu i morfologiju terena parcele, postignut je znatno veći broj parking mesta nego što je to propisom definisano sa namerom da se deo kapaciteta angažuje u okviru usluga Javnog parking servisa, odnosno ukupno 127 parking mesta za automobile, a obezbeđena su i parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Objekti koji se trenutno nalaze na ovoj parceli biće srušeni

Objekti koji se trenutno nalaze na ovoj parceli biće srušeni (Foto: Screenshot/Grad Beograd/UP/Mašinoprojekt kopring)

Objekat je projektovan u duhu savremene arhitekture, u skladu sa ambijentom lokacije i kompaktnog je volumena, piše eKapija. Neto površina objekta iznosi 11.778,77m2 (zatvoreni prostor), dok je ukupna bruto površina objekta 13.982,76m2.

Mašinoprojekt Kopring iz Beograda izradio je urbanistički projekat, koji se nalazi na javnom uvidu do 23. septembra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;