IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi tunel ispod centra Beograda i metro rešili bi mnoge probleme

05.09.2022. | RTS

Gostujući na Radiju Beograd, gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je da će se gradske vlasti truditi da završe neke od kapitalnih projekata - obilaznicu oko Beograda, novi Savski most sa četiri trake, biciklističkom stazom i tramvajskim šinama i da konačno probiju tunel od Ekonomskog fakulteta do Despota Stefana dugačak 2km.

Stari Savski most

Stari Savski most (Foto: Pixabay)

Šapić smatra da će ovaj tunel biti jedan od najvećih projekata u poslednjih 20 godina jer suštinski menja sliku grada. Napominje da će se zahvaljujući njemu gužve smanjiti za 14 odsto, a vazduh pročistiti za 12 procenata i da će se potpuno rastereti centar grada.

On očekuje da će obilaznica oko Beograda biti završena do proleća i na tome se, kako kaže, intenzivno radi, preneo je RTS.

Naglašava da mu je kao gradonačelniku cilj da se Beograd podigne urbanistički, poboljša infrastruktura, rasterete saobraćajnice, podigne ekološki standard, izgradi više parkova i zelenih površina i da Beograd "prodiše".

Problem parkiranja u glavnom gradu je ozbiljan, smatra gradonačelnik i najavljuje izgradnju dve nove javne garaže - u Vlajkovićevoj i kod hale Pinki, a biće pokrenut i projekat izgradnje privatnih garaža.

On veruje da je rešenje mnogih problema metro, koji je nacionalni projekat. Za Radio Beograd ističe da će se o metrou više pričati uskoro, kada radovi na Makišu budu pri kraju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;