IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završeno više od 60% magistralnog puta Novi Beograd-Surčin

11.07.2022. | eKapija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je juče (10.07.2022.) radove na izgradnji magistralnog puta Novi Beograd-Surčin. Tom prilikom izjavio je da je završeno više od 60% radova na deonici nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem Miloš Veliki.

Izgradnja puta

Izgradnja puta (Foto: Pixabay)

Ministar je naglasio da je deonica puta Novi Beograd - Surčin građevinski veoma zahtevna i specifična jer prolazi kroz naseljeno područje, prenosi eKapija.

- Država direktno investira u jednu gradsku saobraćajnicu pa se susrećemo sa isprepletanim nadležnostima između Republike i Grada i zato smatram da uspešnost realizacije ovog projekta zavisi od saradnje lokalnih vlasti, koja mora biti na visokom nivou, naveo je ministar.

On je dodao da ova saobraćajnica nije samo značajna za Novi Beograd i Surčin već i za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji, Crnoj Gori i istočnoj Bosni.

Obilasku radova prisustvovao je i novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, koji je rekao da će Grad Beograd učiti sve da se radovi na pomenutoj deonici realizuju u što skorijem vremenskom periodu.

- Tu pre svega mislim na rešavanje eksproprijacije, kao i na problem sa deponijom koja postoji na ovom mestu, rekao je Šapić.

Deonica puta Novi Beograd - Surčin, kao deo auto-puta E-763 Miloš Veliki, duga je 7,9 kilometara, a vrednost projekta je 58 mil EUR. Izvođač radova je kineska kompanija China Communication Construction Company, navodi se na sajtu Vlade.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;