PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uspešna realizacija najvećeg tržnog centra u regionu

22.06.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Galerija je najveći tržni centar u regionu sa ukupnom površinom od oko 302.000 m2 koji se prostiru na 6 hektara zemljišta i nalazi se uz samu obalu reke Save u sklopu projekta Beograd na vodi. Za izvođenje konstrukcije i završne radove bilo je neophodno angažovati 1.200 radnika što najbolje opisuje veličinu projekta.

Tržni centar Galerija

Tržni centar Galerija (Foto: Peri)

Zahvaljujući stručnom znanju PERI inženjera iz oblasti skela i oplata i naprednoj logistici, PERI je uspeo da pravovremeno isprojektuje oplatu i isporuči velike količine opreme na gradilište uprkos tesnom roku za završetak radova.

Na prva dva nivoa konstrukcije, projektovano je izvođenje stubova sa 2 ili 3 kratka elementa koji su imali funkciju nosača montažnih greda. Kako je projektovana geometrija stubova varirala u zavisnosti od pozicije, bilo je neophodno izraditi veliki broj posebnih oplata, gde se kombinacija TRIO i VARIO GT 24 sistema pokazala kao najoptimalnije rešenje. Ove namenski projektovane oplate su predmontirane na PERI lageru što je omogućilo brzo i efikasno izvođenje stubova kompleksne geometrije.

PERI je pravovremeno isprojektovao oplatu i isporučio velike količine opreme

PERI je pravovremeno isprojektovao oplatu i isporučio velike količine opreme (Foto: Peri)

Za podupiranje oplate međuspratnih konstrukcija projektovanim na visinama i do 14.8m, korišćeni su PERI UP Flex podupirači kao najsigurnije rešenje. Betoniranje međuspratnih konstrukcija izvedeno je MULTIFLEX oplatom koja je pokazala svoj pun potencijal prilikom izvođenja kružnih geometrijskih oblika na pojedinim delovima konstrukcije gde je neophodna visoka prilagodljivost oplate projektu.

Ubrzani postupak gradnje usled kratkih rokova je omogućen zahvaljujući minimalnom broju komponenti, brzoj izradi i lakom premeštanju TRIO oplate čime su taktovi betoniranja značajno skraćeni.

Visok stepen bezbednosti prilikom betoniranja zidova visine preko 5m bio je jedan od najvažnijih zahteva, a postignut je korišćenjem lakih konzolnih skela u sklopu TRIO sistema koje pružaju bolji osećaj sigurnosti prilikom izvođenja radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SSAB-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;