INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Potreban poseban Plan regulacije za tunel u okviru Unutrašnjeg magistralnog poluprstena

21.04.2022. | eKapija

Juče je održana sednica Komisije za planove Grada Beograda u vezi sa Nacrtom plana detaljne regulacije za Sektor 3 Unutrašnjeg magistralnog poluprstena. Na sednici je rečeno da će se izlaz iz tunela obrađivati posebnim planom.

Prvobitno planirana trasa UMP-a

Prvobitno planirana trasa UMP-a (Foto: Beoinfo)

Sektor 3 Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP) - delimično izgrađenog saobraćajnog pravca od Kvantaške pijace, preko Bežanijske kose, Mosta na Adi, Topčidera, Voždovca, Vračara i Zvezdare do Pančevačkog mosta - obuhvata predviđenu deonicu od prvobitno predviđenog izlaza iz tunela u Ulici dr Milutina Ivkovića (kod Partizanovog stadiona) do čvora "Šumice".

- Zvanično obrazloženje predstavnika Urbanističkog zavoda je bilo da tunel "nije dobio saglasnost svih relevantnih institucija". Pre se stiče utisak da je ova odluka posledica protesta građana iz solitera u ulici Ljutice Bogdana, koji su podneli primedbe na Nacrt plana protiveći se ulazu u tunel u blizini njihovih domova - smatra Miloš Vučković iz inicijative Po meri metro, koji je prisustvovao sednici.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić već je davao izjave da će jedan od ulaza u tunel "Hipodrom" biti pomeren, odnosno da će dve tunelske cevi biti (znatno) produžene, pomeranjem ulaznog portala sa prvobitno planirane pozicije ispod Partizanovog stadiona, u neposrednu blizinu auto-puta.

Na sednici je navedeno i da se odustalo od toga da UMP prelazi na stubovima Autokomandu, već da će ukrštanje biti u nivou, što je u vezi sa pomeranjem ulaza u tunel.

- Ove informacije su argument više da je potrebno demokratizovati i digitalizovati javne rasprave, tako da građani na vreme budu informisani o donošenju planova, umesto da kao sada moraju da prave proteste i skupljaju potpise za peticije kako bi gradski oci uzeli u obzir njihove primedbe. Potrebno je da se sednice komisije za planove prenose na sajtu grada Beograda i da zapisnici sa sednica komisije za planove budu javno dostupni - smatra Vučković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;