IZOLACIJA-468X60-BANNER

Potreban poseban Plan regulacije za tunel u okviru Unutrašnjeg magistralnog poluprstena

21.04.2022. | eKapija

Juče je održana sednica Komisije za planove Grada Beograda u vezi sa Nacrtom plana detaljne regulacije za Sektor 3 Unutrašnjeg magistralnog poluprstena. Na sednici je rečeno da će se izlaz iz tunela obrađivati posebnim planom.

Prvobitno planirana trasa UMP-a

Prvobitno planirana trasa UMP-a (Foto: Beoinfo)

Sektor 3 Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP) - delimično izgrađenog saobraćajnog pravca od Kvantaške pijace, preko Bežanijske kose, Mosta na Adi, Topčidera, Voždovca, Vračara i Zvezdare do Pančevačkog mosta - obuhvata predviđenu deonicu od prvobitno predviđenog izlaza iz tunela u Ulici dr Milutina Ivkovića (kod Partizanovog stadiona) do čvora "Šumice".

- Zvanično obrazloženje predstavnika Urbanističkog zavoda je bilo da tunel "nije dobio saglasnost svih relevantnih institucija". Pre se stiče utisak da je ova odluka posledica protesta građana iz solitera u ulici Ljutice Bogdana, koji su podneli primedbe na Nacrt plana protiveći se ulazu u tunel u blizini njihovih domova - smatra Miloš Vučković iz inicijative Po meri metro, koji je prisustvovao sednici.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić već je davao izjave da će jedan od ulaza u tunel "Hipodrom" biti pomeren, odnosno da će dve tunelske cevi biti (znatno) produžene, pomeranjem ulaznog portala sa prvobitno planirane pozicije ispod Partizanovog stadiona, u neposrednu blizinu auto-puta.

Na sednici je navedeno i da se odustalo od toga da UMP prelazi na stubovima Autokomandu, već da će ukrštanje biti u nivou, što je u vezi sa pomeranjem ulaza u tunel.

- Ove informacije su argument više da je potrebno demokratizovati i digitalizovati javne rasprave, tako da građani na vreme budu informisani o donošenju planova, umesto da kao sada moraju da prave proteste i skupljaju potpise za peticije kako bi gradski oci uzeli u obzir njihove primedbe. Potrebno je da se sednice komisije za planove prenose na sajtu grada Beograda i da zapisnici sa sednica komisije za planove budu javno dostupni - smatra Vučković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;