IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na Bežanijskoj kosi će biti izgrađen Centar za sport i rekreaciju Univerziteta u Beogradu

11.04.2022. | Novosti

Pod nadležnošću Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, na Bežanijskoj kosi je planirana izgradnja Centra za sport i rekreaciju Univerziteta u Beogradu. Vrednost ovog državnog projekta je oko 40 mil EUR i prema prvom planu biće realizovan u dve faze, navodi sajt Univerziteta. Radovi bi trebalo da počnu na jesen.

Planirani izgled Centra za sport i rekreaciju

Planirani izgled Centra za sport i rekreaciju (Foto: Univerzitet u Beogradu)

Projekat je početkom aprila predstavljen u Palati Srbije a na predstavljanju su bili prisutni stručnjaci iz projektantskog tima kao i predstavnici Univerziteta u Beogradu i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja je investitor projekta.

Prema rečima prof. dr Ratka Ristića, prorektora za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, kompleks će se nalaziti pored nacionalnog Centra za odbojku i prostiraće se na oko deset hektara, prenose Novosti.

- Sportski sadržaji će, prvenstveno, biti namenjeni studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu. U sportskom kompleksu nalaziće se tereni za tenis, fudbal, odbojku i ostale sportove. Međutim, planirano je da se koriste i u komercijalne svrhe, pa će biti moguće iznajmljivanje prostora, održavanje seminara - rekao je Ristić.

Parcele su smeštene u okviru bloka koji je oivičen Bulevarom Arsenija Čarnojevića, ulicama Tošin bunar, Partizanske avijacije i Blagoja Marjanovića. Na tom prostoru se već nalazi stadion, koji će zajedno sa postojećim terenima i atletskom stazom ostati na istoj poziciji, samo će biti rekonstruisani i prenamenjeni u druge sportske terene, navode Novosti.

Travnato igralište je rezervisano za takmičenja u fudbalu, ragbiju i američkom fudbalu. Postojeća betonska tribina će biti rekonstruisana, pa će kapacitet biti od 3.000 do 5.000 sedećih mesta.

Biće izgrađene tri sportske dvorane, glavna i dve sporedne. U sklopu njih će biti i administrativni deo sa konferencijskim centrom sa teretanom, salom za kulturno-umetnička društva, stoni tenis, skvoš...

Nakon izgradnje objekta stvoriće se uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja na univerzitetu i bavljenje sportom. To će doprineti umanjenju troškova zakupa termina kod trećih lica, a  steći će se i uslovi za održavanje studentskih takmičenja, primarno Univerzijade, koja je planirana za sledeću godinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;