PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Na Bežanijskoj kosi će biti izgrađen Centar za sport i rekreaciju Univerziteta u Beogradu

11.04.2022. | Novosti

Pod nadležnošću Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, na Bežanijskoj kosi je planirana izgradnja Centra za sport i rekreaciju Univerziteta u Beogradu. Vrednost ovog državnog projekta je oko 40 mil EUR i prema prvom planu biće realizovan u dve faze, navodi sajt Univerziteta. Radovi bi trebalo da počnu na jesen.

Planirani izgled Centra za sport i rekreaciju

Planirani izgled Centra za sport i rekreaciju (Foto: Univerzitet u Beogradu)

Projekat je početkom aprila predstavljen u Palati Srbije a na predstavljanju su bili prisutni stručnjaci iz projektantskog tima kao i predstavnici Univerziteta u Beogradu i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja je investitor projekta.

Prema rečima prof. dr Ratka Ristića, prorektora za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, kompleks će se nalaziti pored nacionalnog Centra za odbojku i prostiraće se na oko deset hektara, prenose Novosti.

- Sportski sadržaji će, prvenstveno, biti namenjeni studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu. U sportskom kompleksu nalaziće se tereni za tenis, fudbal, odbojku i ostale sportove. Međutim, planirano je da se koriste i u komercijalne svrhe, pa će biti moguće iznajmljivanje prostora, održavanje seminara - rekao je Ristić.

Parcele su smeštene u okviru bloka koji je oivičen Bulevarom Arsenija Čarnojevića, ulicama Tošin bunar, Partizanske avijacije i Blagoja Marjanovića. Na tom prostoru se već nalazi stadion, koji će zajedno sa postojećim terenima i atletskom stazom ostati na istoj poziciji, samo će biti rekonstruisani i prenamenjeni u druge sportske terene, navode Novosti.

Travnato igralište je rezervisano za takmičenja u fudbalu, ragbiju i američkom fudbalu. Postojeća betonska tribina će biti rekonstruisana, pa će kapacitet biti od 3.000 do 5.000 sedećih mesta.

Biće izgrađene tri sportske dvorane, glavna i dve sporedne. U sklopu njih će biti i administrativni deo sa konferencijskim centrom sa teretanom, salom za kulturno-umetnička društva, stoni tenis, skvoš...

Nakon izgradnje objekta stvoriće se uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja na univerzitetu i bavljenje sportom. To će doprineti umanjenju troškova zakupa termina kod trećih lica, a  steći će se i uslovi za održavanje studentskih takmičenja, primarno Univerzijade, koja je planirana za sledeću godinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;