INFONET-468X60-BANNER

Uskoro novi tender za projektovanje kompleksa sa 10 bazena u Niškoj Banji

25.02.2022. | Niške vesti

Ponovo će biti raspisana javna nabavka za projektovanje kompleksa od 10 bazena sa vodopadom i kružnim stazama u samom centru Niške Banje, jer se niko od projektanata nije javio. Projekat je vredan 60 miliona dinara i realizovaće se u saradnji sa državom.

Budući izgled kompleksa (Foto: 3D animacija DSN Inženjering/ Screenshot)

Budući izgled kompleksa (Foto: 3D animacija DSN Inženjering/ Screenshot)

- Projekat Kulište radimo sa Republikom i vrednost projekta je 60 miliona dinara. Javna nabavka za projektovanje samih bazena je propala jer se niko nije javio od projektanskih kuća. Mi generalno imamo problem u gradu gde moramo da vučemo izvođače i projektantske kuće bukvalno za rukav kako bi se uključili u sam proces svih tih projekata, tako da ćemo ići ponovo sa raspisivanjem javne nabavke i nadam se da ćemo imati izvođača kako bismo završili projekat do kraja jer smo u međuvremenu rešili sa Republikom preko republičke Direkcije za imovinu zemljište koje je bilo sporno tako da imamo sve neohodne saglasnosti kako bi krenuli u realizaciju samog projekta - kaže Dušan Radivojević, direktor KLER-a.

Kako je ranije najavio predsednik GO Niška Banja Dušan Živković, kompleks Kulište nalazio bi se u blizini kupatila 5.

- U samom kompleksu je predviđena izgradnja 10 bazena sa površinom od 25 kvadrata svakog od njih na dubini od 1,2 metara koji su predviđeni za relaksaciju turista. Bazeni će se puniti preko prirodnog vodopada koji prelazi preko stene i ceo projekat je zamišljen tako da ne ugrozi prirodu i biće povezani kružnim stazama - kazao je Živković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;