PRIJAVA-468X60-BANNER

Ministar Momirović najavio početak izgradnje južne obilaznice oko Valjeva

24.02.2022. | eKapija

Juče je u Gradskoj upravi Valjeva najavljen početak izgradnje južne obilaznice oko tog grada. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ukazao je na to da će u brzu saobraćajnicu Lajkovac–Iverak ka Valjevu biti uloženo nešto manje od 160 mil EUR, preneo je sajt Vlade Srbije.

Izgradnja auto-puta - ilustracija

Izgradnja auto-puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

- Uveren sam da će se, kada se završi brza saobraćajnica, a zatim obilaznica oko Valjeva i kada se otvore nova radna mesta, u potpunosti promeniti ekonomska perspektiva Valjeva - rekao je ministar.

Izgradnja obilaznice oko Valjeva u dužini od približno 5km planirana je u dve faze. Prvi deo, u dužini od oko 2,2km kojim je predviđena petlja na priključenju sa budućom brzom saobraćajnicom Lajkovac–Iverak, i drugi deo obilaznice u dužini od oko 2,8km sa planiranom regulacijom reke Kolubare.

U toku su radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac, a dužina ove deonice je 18,3km sa po dve trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Ona će povezati Valjevo sa auto-putem "Miloš Veliki" (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem "Miloš Veliki" i dalje preko Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;