IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ministar Momirović najavio početak izgradnje južne obilaznice oko Valjeva

24.02.2022. | eKapija

Juče je u Gradskoj upravi Valjeva najavljen početak izgradnje južne obilaznice oko tog grada. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ukazao je na to da će u brzu saobraćajnicu Lajkovac–Iverak ka Valjevu biti uloženo nešto manje od 160 mil EUR, preneo je sajt Vlade Srbije.

Izgradnja auto-puta - ilustracija

Izgradnja auto-puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

- Uveren sam da će se, kada se završi brza saobraćajnica, a zatim obilaznica oko Valjeva i kada se otvore nova radna mesta, u potpunosti promeniti ekonomska perspektiva Valjeva - rekao je ministar.

Izgradnja obilaznice oko Valjeva u dužini od približno 5km planirana je u dve faze. Prvi deo, u dužini od oko 2,2km kojim je predviđena petlja na priključenju sa budućom brzom saobraćajnicom Lajkovac–Iverak, i drugi deo obilaznice u dužini od oko 2,8km sa planiranom regulacijom reke Kolubare.

U toku su radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac, a dužina ove deonice je 18,3km sa po dve trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Ona će povezati Valjevo sa auto-putem "Miloš Veliki" (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem "Miloš Veliki" i dalje preko Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;