PRIJAVA-468X60-BANNER

Na proleće počinje rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika u Kragujevcu

11.02.2022. | eKapija

Početak radova na rekonstrukciji Trga Radomira Putnika očekuje se na proleće, a pripreme za rekonstrukciju su u završnoj fazi, rekao je Aleksandar Milošević pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije, gostujući u jutarnjem programu Uranak – televizije K1, a saopšteno je na gradskom sajtu.

Trgo-vojvode-Radomira-Putnika

Budući izgled Trga vojvode Radomira Putnika u Kragujevcu (Foto: JP Urbanizam Kragujevac)

- Usvojen je urbanistički projekat, građevinska dozvola izdata je u decembru prošle godine, a u toku je izrada projekta pripremnih radova. Zbog obima radova i vrednosti materijala koji je u planu, to spada u grupu kapitalnih projekata koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Nikole Dašića - rekao je Milošević.

Ovaj projekat povezan je sa projektom izgradnje Palate pravde.

- Čekali smo da se isele pravosudni organi iz stare zgrade suda u novu Palatu pravde, kako radovi ne bi ometali zaposlene u Ministarstvu pravde, a ni klijente koji dolaze u sud. Sada su se stekli svi uslovi da na proleće krenemo sa rekonstrukcijom. Zbog obima planiranih radova, ne mogu u ovom trenutku da kažem koliko će vremenski trajati rekonstrukcija - naveo je.

Pored ukidanja saobraćaja ispred zgrade suda i transformacije parking mesta u pešačku zonu, predviđeno je povezivanje novoformiranog trga i postojeće pešačke zone u jednu celinu. Uz proširenje zone spomenika, biće formirane dve kružne parterne fontane u osnovi trga, prečnika 35 metara, kao i izgradnja dve linijske fontane sa ambijentalnom rasvetom na prostoru između zgrada Moskva i Zlatna ruža.

Vrednost radova je oko 300 miliona dinara, ali će nakon projekta za izvođenje biti poznat tačan iznos sredstava za radove, količina i kvalitet materijala.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;