PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Javni poziv za strateškog partnera za projektovanje i gradnju južne obilaznice Valjeva i obilaznice oko Svilajnca

14.01.2022. | eKapija

Raspisan je javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju južne obilaznice Valjeva i obilaznice oko Svilajnca. Obaveze strateškog partnera su izrada tehničke dokumentacije (Idejni Projekat sa studijom opravdanosti, Projekat za građevinsku dozvolu, Projekat za izvođenje i Projekat izvedenog objekta), kao i zvođenje radova na izgradnji ovih obilaznica.

Ilustracija - gradnja auto-puta

Ilustracija - gradnja puta (Foto: Pixabay)

Kako je navedeno u javnom pozivu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, južna obilaznica Valjeva predstavlja vezu privredne zone grada Valjeva sa planiranim koridorom državnog puta I B reda broj 27, Loznica-Valjevo-Lazarevac, deonica Iverak-petlja Lajkovac, odnosno vezu Grada Valjeva sa auto-putem Beograd-Južni Jadran.

Planirana je i veza sa privrednom zonom na km2+000 u vidu kružne raskrsnice.

Ukupna dužina saobraćajnice biće oko 5km, a previđena je za brzinu od 100km/h, sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake za svaku kolovoznu traku.

Navodi se da je cilj izgradnje južne obilaznice Valjeva poboljšanje nivoa usluge pre svega za teretne tokove, povećanje bezbednosti saobraćaja, smanjenje vremena putovanja, smanjenje troškova eksploatacije vozila i smanjenje negativnih ekoloških uticaja saobraćaja na okolinu.

- Nova saobraćajnica zajedno sa saobraćajnicom namenjenom motornom saobraćaju na deonici Iverak-Lajkovac, u okviru primarne mreže puteva Srbije, treba da preuzme tranzitne tokove sa postojeće putne mreže uz delimičnu promenu uslova saobraćajnicama koje su vezane za nju – ističe se u pozivu.

Obilaznica oko Svilajnca imaće dužinu od oko 12,5km i predviđena je za brzinu od 80km/h, sa poprečnim profilom i širinom saobraćajnih traka 2x3,5m.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;