Delta Holding vraća InterContinental u Beograd

12.01.2022. | eKapija

Nedavno je započeta rekonstrukcija Sava centra, a sada kompanija Delta Real Estate najavljuje novi investicioni ciklus, koji će u Beograd dovesti još jedan hotel iz InterContinental grupe. Radovi bi trebalo da počnu krajem godine.

Delta Real Estate planira izgradnju luksuznog hotela na Novom Beogradu

Delta Real Estate planira izgradnju luksuznog hotela na Novom Beogradu (Foto: Delta Holding)

Hotel će se nalaziti na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji u Bloku 20, u Ulici Milentija Popovića.

- Planirani projekat novog hotela InterContinental Beograd kompletiraće smeštajnu ponudu Beograda sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba. Na ovoj parceli biće izgrađen i poslovni prostor sa podzemnim garažama, a ceo kompleks stvoriće modernu i zelenu oazu na pešačkoj udaljenosti od najvećeg kongresnog centra. Spreman je fascinantan projekat, za koji će biti potrebno izdvojiti značajna sredstva - navode iz kompanije Delta Real Estate i dodaju da su bliže nego ikada ostvarenju jednog od svojih ciljeva - da hotel InterContinental vrate u Beograd.

Podsetimo, krajem 2020. godine Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je na javni uvid stavio nacrt plana detaljne regulacije Bloka 20, kojim je predviđena gradnja kompleksa - poslovne kule i hotela.

Tada su iz kompanije izjavili da se za početak gradnje čekaju građevinske dozvole, a da u gradnju kompleksa planiraju da ulože 130 mil EUR.

Delta Real Estate deo je poslovnog sistema Delta Holding, u čijem su vlasništvu prestižni hoteli Crowne Plaza, Holiday Inn, Hotel Indigo u Beogradu, kao i hotel InterContinental u Ljubljani.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...