INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu

28.12.2021. | eKapija

Novi most u Novom Sadu sastojaće se od glavnog gradskog puta dužine skoro 1,4 km i sporedne trase, sa pet saobraćajnih petlji i "draguljem" u vidu 880m dugog mosta sa četiri trake za vozila i odvojenim pešačko-biciklističkim delom, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, objavivši snimak projektovanog izgleda budućeg mosta.

Planirani izgled budućeg mosta u Novom Sadu

Planirani izgled budućeg mosta u Novom Sadu (Foto: Screenshot/Facebook/Miloš Vučević)

- Novi most preko Dunava biće ne samo arhitektonski biser i moderni simbol srpske Atine, već će njegova uloga doprineti redefinisanju načina na koji će Novi Sad i njegovi stanovnici živeti i funkcionisati narednih decenija, pretvarajući sremsku stranu našeg grada u glavnu rezidencijalnu oblast sa izuzetnom perspektivom, dok će bačka strana ostati onaj "stari" Novi Sad, ali i privredno-industrijski ambijent - naveo je Vučević na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Još uvek nije objavljeno kada će početi izgradnja ovog mosta koji će povezivati Bulevar Evrope sa državnim putem IIA-119 i dalje sa Rumom. Gradiće ga kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja je u maju predstavila više idejnih rešenja.

Novosadski Urbanizam objavio je u martu nacrt Plana generalne regulacije četvrtog mosta koji bi trebalo da se gradi u ovom gradu i čija je vrednost ranije procenjena na 15 milijardi dinara.

Prema rečima Dušana Miladinovića, direktora JP Urbanizam, most će iznad vode biti širok 31m i imaće 2+2 trake sa razdelnim ostrvom, a sa obe strane biciklističke i pešačke staze, širine po 2m.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;