Kako će izgledati novi most u Novom Sadu

28.12.2021. | eKapija

Novi most u Novom Sadu sastojaće se od glavnog gradskog puta dužine skoro 1,4 km i sporedne trase, sa pet saobraćajnih petlji i "draguljem" u vidu 880m dugog mosta sa četiri trake za vozila i odvojenim pešačko-biciklističkim delom, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, objavivši snimak projektovanog izgleda budućeg mosta.

Planirani izgled budućeg mosta u Novom Sadu

Planirani izgled budućeg mosta u Novom Sadu (Foto: Screenshot/Facebook/Miloš Vučević)

- Novi most preko Dunava biće ne samo arhitektonski biser i moderni simbol srpske Atine, već će njegova uloga doprineti redefinisanju načina na koji će Novi Sad i njegovi stanovnici živeti i funkcionisati narednih decenija, pretvarajući sremsku stranu našeg grada u glavnu rezidencijalnu oblast sa izuzetnom perspektivom, dok će bačka strana ostati onaj "stari" Novi Sad, ali i privredno-industrijski ambijent - naveo je Vučević na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Još uvek nije objavljeno kada će početi izgradnja ovog mosta koji će povezivati Bulevar Evrope sa državnim putem IIA-119 i dalje sa Rumom. Gradiće ga kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja je u maju predstavila više idejnih rešenja.

Novosadski Urbanizam objavio je u martu nacrt Plana generalne regulacije četvrtog mosta koji bi trebalo da se gradi u ovom gradu i čija je vrednost ranije procenjena na 15 milijardi dinara.

Prema rečima Dušana Miladinovića, direktora JP Urbanizam, most će iznad vode biti širok 31m i imaće 2+2 trake sa razdelnim ostrvom, a sa obe strane biciklističke i pešačke staze, širine po 2m.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...