K-District, Beograd - Novi kompleks Starog grada

17.12.2021. | Gradjevinarstvo.rs

K-District je stambeno-poslovni kompleks koji se nalazi nadomak ušća Save u Dunav na mestu nekadašnje industrijske zone. Gradi se u tri faze i podeljen je u 10 konstruktivno nezavisnih celina, čija je ukupna površina 100.000m². Pored stambenog i poslovnog, K-District će imati prostore namenjene igri, odmoru i rekreaciji, sa posebnim akcentom na zelene površine i uređeno šetalište koje će izlaziti na Dunav.

Stambeno-poslovni kompleks K-District

Stambeno-poslovni kompleks K-District

Gradnja armirano betonske međuspratne kontrukcije brzo je realizovana zahvaljujući SKYDECK panelnoj oplati. Prilagodljiva MULTIFLEX oplata je došla do izražaja primenom na izradi greda, kapitela i raznih ukrajanja za oplatu međuspratne konstrukcije. Za izradu vertikalnih armirano betonskih elemenata korišćena je lagana panelna DOMINO oplata, kojom se ručno manipulisalo te nije bila neophodna upotreba krana.

PERI sistemi korišćeni su u izgradnji K-Districta

PERI sistemi korišćeni su u izgradnji K-Districta

PERI sistemska rešenja prilagođena specifičnostima projekta, kompetentna stručna podrška tokom čitavog procesa izgradnje i pravovremena isporuka neophodne opreme, obezbedili su efikasan i bezbedan rad kao i brz napredak gradnje. Svi neophodni PERI sistemi, kao i dodatni pribor u vidu radnih platformi i zaštitnih ograda, isporučeni su na vreme što je bio jedan od glavnih zahteva izvođača. Pored izrade projekta oplate, PERI je obezbedio profesionalnu podršku i savetovanje u cilju usklađivanja budžeta i rokova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...