INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Schneider Electric predstavio kontrolni centar za nadgledanje proizvodnje i distribucije vode

24.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Schneider Electric predstavio je rešenje objedinjenog kontrolnog centra koje omogućava nadgledanje i kontrolisanje procesa i performansi proizvodnje i distribucije vode od izvorišta do potrošača.

Kompanija Schneider Electric, lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, učestvovala je na dvanaestom Sajmu voda, međunarodnom naučno-stručnom skupu o vodi i predstavila rešenje koje je razvila u saradnji sa kompanijom AVEVA.

Korišćenje savremenih tehnologija i digitalizacija u cilju racionalnije potrošnje i smanjenja troškova glavni su trendovi u oblasti upravljanje vodama. Ipak, upravljanje proizvodnjom i distribucijom voda i otpadnih voda se često vrši iz različitih kontrolnih mesta čineći da oni koji kontrolišu proces nemaju sliku kompletnog proizvodnog procesa. Schneider Electric i AVEVA nude rešenje objedinjenog kontrolnog centra koje omogućava brze reakcije i odluke operatora, nadgledanje i kontrolisanje procesa i performansi proizvodnje i distribucije vode i otpadnih voda od izvorišta do potrošača.

Schneider

Kontrola distribucije vode

Objedinjeni operativni centar (UOC) je AVEVA-ina osnovna tehnologija za kreiranje inteligentnih operativnih centara, ili centara izvrsnosti, zasnovanih na sistemskom pristupu koji konvergira OT i IT tehnologiju u jedno rešenje, koje kontekstualizuje informacije iz procesa.

Glavne osobina UOC-a su:

  • Integracija postojećeg operativnog hardvera, softvera i IoT aplikacija sa inovativnom vizuelizacijom, izvornom podrškom za GIS, pridruženom analitikom i kontrolom procesa.
  • Proširuje tok informacija između različitih delova sistema kao što su podaci o energentima, hemikalijama, merenjima fizičkih i električnih veličina.
  • Omogućava odluke bazirane na realnim informacijama.

Koje probleme UOC adresira:

  • Razuđenost sistema upravljanja i nepotpuna vidljivost procesa, otežana kontrola procesa i donošenje strateških odluka
  • Razdvojenost aplikacija čini da IT sloj ne stupa u interakciju sa OT sistemima koji se koriste za praćenje događaja, procesa i uređaja, što otežava izvršenje efektivnih prilagođavanja u preduzećima i industrijskim operacijama.
  • Loša vidljivost  dostupnih sredstava i opreme i njihovo optimalno korišćenje.

Ključne karakteristike:

  • Sposobnost integracije sa IT i operativnim uređajima, aplikacijama i sistemima bez obzira na dobavljača, obezbeđujući potpunu povezanost; uključujući LORA i MQTT podršku za IOT aplikacije.
  • Multifunkcionalno upravljanje sa mogućnošću komunikacije između ljudi, uređaja i sistema.
  • Mobilne aplikacije dostupne za praćenje KPI-a, radne zadatke i održavanje opreme.
  • Razvoj zasnovan na šablonima ubrzava implementaciju, proširenje i modifikaciju rešenja kako na lokalnom nivou, tako i na nivou centralnog upravljačkog sistema.

 

 

Kontrola voda

Nadgledanje procesa proizvodnje vode

Održivost, dekarbonizacija, smanjenje uticaja na životnu sredinu i borba protiv nestašice vode su već dugo zastupljeni u osnovnoj korporativnoj strategiji u Schneider Electric-a. Uzimajući u obzir negativan trend klimatskih promena svaki dan, kompanija kontinuirano radi na minimiziranju sopstvenog uticaja na životnu sredinu. Takođe, blisko sarađuje sa klijentima i ekosistemom partnera kako bi razvili inovativna rešenja koja se bave globalnim izazovima u upravljanju energijom i vodnim resursima.

Schneider Electric je posvećen ciljevima održivog razvoja (SDG), univerzalnom pozivu na akciju koji su pokrenule Ujedinjene nacije sa namerom da okončaju siromaštvo, zaštite planetu i osiguraju mir i prosperitet do 2030. godine. Kompanija je angažovana na postizanju 17 SDG kroz svoju osnovnu delatnost i svojih pet megatrendova održivosti: klima, cirkularna ekonomija, etika, zdravlje i pravičnost i razvoj.

Istu posvećenost primenjuje za poboljšanje tehnološke ponude u segmentima komunalne i industrijske vode. Digitalna rešenja za vodu se moraju redefinisati i šire primeniti kako bi se iskoristile nove digitalne platforme i prediktivna analitika zasnovana na veštačkoj inteligenciji i rešenjima za mašinsko učenje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;