BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Schneider Electric predstavio kontrolni centar za nadgledanje proizvodnje i distribucije vode

24.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Schneider Electric predstavio je rešenje objedinjenog kontrolnog centra koje omogućava nadgledanje i kontrolisanje procesa i performansi proizvodnje i distribucije vode od izvorišta do potrošača.

Kompanija Schneider Electric, lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, učestvovala je na dvanaestom Sajmu voda, međunarodnom naučno-stručnom skupu o vodi i predstavila rešenje koje je razvila u saradnji sa kompanijom AVEVA.

Korišćenje savremenih tehnologija i digitalizacija u cilju racionalnije potrošnje i smanjenja troškova glavni su trendovi u oblasti upravljanje vodama. Ipak, upravljanje proizvodnjom i distribucijom voda i otpadnih voda se često vrši iz različitih kontrolnih mesta čineći da oni koji kontrolišu proces nemaju sliku kompletnog proizvodnog procesa. Schneider Electric i AVEVA nude rešenje objedinjenog kontrolnog centra koje omogućava brze reakcije i odluke operatora, nadgledanje i kontrolisanje procesa i performansi proizvodnje i distribucije vode i otpadnih voda od izvorišta do potrošača.

Schneider

Kontrola distribucije vode

Objedinjeni operativni centar (UOC) je AVEVA-ina osnovna tehnologija za kreiranje inteligentnih operativnih centara, ili centara izvrsnosti, zasnovanih na sistemskom pristupu koji konvergira OT i IT tehnologiju u jedno rešenje, koje kontekstualizuje informacije iz procesa.

Glavne osobina UOC-a su:

  • Integracija postojećeg operativnog hardvera, softvera i IoT aplikacija sa inovativnom vizuelizacijom, izvornom podrškom za GIS, pridruženom analitikom i kontrolom procesa.
  • Proširuje tok informacija između različitih delova sistema kao što su podaci o energentima, hemikalijama, merenjima fizičkih i električnih veličina.
  • Omogućava odluke bazirane na realnim informacijama.

Koje probleme UOC adresira:

  • Razuđenost sistema upravljanja i nepotpuna vidljivost procesa, otežana kontrola procesa i donošenje strateških odluka
  • Razdvojenost aplikacija čini da IT sloj ne stupa u interakciju sa OT sistemima koji se koriste za praćenje događaja, procesa i uređaja, što otežava izvršenje efektivnih prilagođavanja u preduzećima i industrijskim operacijama.
  • Loša vidljivost  dostupnih sredstava i opreme i njihovo optimalno korišćenje.

Ključne karakteristike:

  • Sposobnost integracije sa IT i operativnim uređajima, aplikacijama i sistemima bez obzira na dobavljača, obezbeđujući potpunu povezanost; uključujući LORA i MQTT podršku za IOT aplikacije.
  • Multifunkcionalno upravljanje sa mogućnošću komunikacije između ljudi, uređaja i sistema.
  • Mobilne aplikacije dostupne za praćenje KPI-a, radne zadatke i održavanje opreme.
  • Razvoj zasnovan na šablonima ubrzava implementaciju, proširenje i modifikaciju rešenja kako na lokalnom nivou, tako i na nivou centralnog upravljačkog sistema.

 

 

Kontrola voda

Nadgledanje procesa proizvodnje vode

Održivost, dekarbonizacija, smanjenje uticaja na životnu sredinu i borba protiv nestašice vode su već dugo zastupljeni u osnovnoj korporativnoj strategiji u Schneider Electric-a. Uzimajući u obzir negativan trend klimatskih promena svaki dan, kompanija kontinuirano radi na minimiziranju sopstvenog uticaja na životnu sredinu. Takođe, blisko sarađuje sa klijentima i ekosistemom partnera kako bi razvili inovativna rešenja koja se bave globalnim izazovima u upravljanju energijom i vodnim resursima.

Schneider Electric je posvećen ciljevima održivog razvoja (SDG), univerzalnom pozivu na akciju koji su pokrenule Ujedinjene nacije sa namerom da okončaju siromaštvo, zaštite planetu i osiguraju mir i prosperitet do 2030. godine. Kompanija je angažovana na postizanju 17 SDG kroz svoju osnovnu delatnost i svojih pet megatrendova održivosti: klima, cirkularna ekonomija, etika, zdravlje i pravičnost i razvoj.

Istu posvećenost primenjuje za poboljšanje tehnološke ponude u segmentima komunalne i industrijske vode. Digitalna rešenja za vodu se moraju redefinisati i šire primeniti kako bi se iskoristile nove digitalne platforme i prediktivna analitika zasnovana na veštačkoj inteligenciji i rešenjima za mašinsko učenje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;