INFONET-468X60-BANNER

U Krupnju će se graditi dva nova postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

17.11.2021. | B92

Počinje izgradnja nove komunalne infrastrukture, ali i dva nova postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krupnju. To je najavljeno na jučerašnjem (15.11.2021) otvaranju radova na izgradnji 7,5 kilometara nove kanalizacione mreže, kojem je prisustvovao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sa Ivanom Isailovićem, predsednikom opštine Krupanj i narodnom poslanicom Ivanom Popović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Ovaj projekat je pravi signal da se Krupanj više ne vraća u prošlost. Projekat je zaista veliki u vrednosti od pet miliona evra i podrazumeva izgradnju 7,5 kilometara potpuno nove najkvalitetnije kanalizacione infrastrukture. Kada postavimo nove cevi radimo i novi asfalt u širini od 2,5 metra. Ovakvi ekološki projekti su direktan nastavak politike koja je dovela do toga da je u Krupnju sve manja nezaposlenost, sve bolji kvalitet života, uz nove poslove i veće plate - rekao je ministar Momirović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Momirović zahvalio se predsedniku opštine i njegovom timu na uspešnom zajedničkom radu na projektnoj dokumentaciji i izdavanju dozvola. Tom prilikom zamolio je sve da nastave sa dobrom dinamikom i za najviše tri godine koliko traje realizacija ovog projekta radovi budu završeni kako bi ostavili čistu zemlju za našu decu, jer bez toga nema budućnosti.

Krupanj je prva lokalna samouprava u Mačvanskom regionu koja dobija postrojenja za preradu otpadnih voda i ozbiljnu kanalizacionu mrežu, rekao je Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj, i dodao da je projekat vredan blizu 5 miliona evra.

U opštini Krupanj u okviru projekta "Čista Srbija" biće izgrađeno 7,5 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda (Krupanj i Mačkov kamen). Ukupna vrednost projekta u opštini Krupanj je 4.920.516 evra, a komunalnu infrastrukturu će graditi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;