INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

U Krupnju će se graditi dva nova postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

17.11.2021. | B92

Počinje izgradnja nove komunalne infrastrukture, ali i dva nova postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krupnju. To je najavljeno na jučerašnjem (15.11.2021) otvaranju radova na izgradnji 7,5 kilometara nove kanalizacione mreže, kojem je prisustvovao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sa Ivanom Isailovićem, predsednikom opštine Krupanj i narodnom poslanicom Ivanom Popović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Ovaj projekat je pravi signal da se Krupanj više ne vraća u prošlost. Projekat je zaista veliki u vrednosti od pet miliona evra i podrazumeva izgradnju 7,5 kilometara potpuno nove najkvalitetnije kanalizacione infrastrukture. Kada postavimo nove cevi radimo i novi asfalt u širini od 2,5 metra. Ovakvi ekološki projekti su direktan nastavak politike koja je dovela do toga da je u Krupnju sve manja nezaposlenost, sve bolji kvalitet života, uz nove poslove i veće plate - rekao je ministar Momirović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Momirović zahvalio se predsedniku opštine i njegovom timu na uspešnom zajedničkom radu na projektnoj dokumentaciji i izdavanju dozvola. Tom prilikom zamolio je sve da nastave sa dobrom dinamikom i za najviše tri godine koliko traje realizacija ovog projekta radovi budu završeni kako bi ostavili čistu zemlju za našu decu, jer bez toga nema budućnosti.

Krupanj je prva lokalna samouprava u Mačvanskom regionu koja dobija postrojenja za preradu otpadnih voda i ozbiljnu kanalizacionu mrežu, rekao je Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj, i dodao da je projekat vredan blizu 5 miliona evra.

U opštini Krupanj u okviru projekta "Čista Srbija" biće izgrađeno 7,5 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda (Krupanj i Mačkov kamen). Ukupna vrednost projekta u opštini Krupanj je 4.920.516 evra, a komunalnu infrastrukturu će graditi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;