Grad Beograd usvojio nekoliko važnih planskih akata

25.10.2021. | Beoinfo

Skupština grada Beograda usvojila je danas (25.10.2021) nekoliko važnih planskih akata i najavila izradu i izmenu pojedinih planova. Izmenjen je i dopunjen Plan detaljne regulacije dela Vračarskog platoa, a usvojen je i Plan detaljne regulacije naselja Radiofar. Odbornici su se složili i sa odlukama o izradama i izmeni planskih dokumenata, koji se odnose na delove teritorija opština Zvezdara, Voždovac, Čukarice i Zemun.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Glavni urbanista Marko Stojčić precizirao je da plan koji se tiče Radiofara žitelji ovog naselja željno očekuju, te da je on osnova za planiranje, dalji razvoj i ulaganja u infrastrukturu ovog dela Surčina. Stojčić je posebno istakao još dva planska akta koji će se raditi, a tiču se Velike Moštanice i Rušnja.

- Nakon izrade ovih planova, a nadamo se do kraja sledeće godine, konačno prvi put otkad naselja postoje Grad će moći da ozbiljno interveniše u smislu izgradnje nedostajuće infrastrukture. Upravo to kvalitet života u glavnom gradu čini boljim, te da građani mogu da budu ponosni što žive tu. Ne brinemo samo o centru grada već o svakom delu Beograda - naglasio je Stojčić.

Glavni urbanista je podsetio da su velike stvari urađene po pitanju planskih akata, te da još jedna velika stvar predstoji za narednu sednicu, a tiče se metroa, odnosno Plan generalne regulacije šinskih sistema.  

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je