IZOLACIJA-468X60-BANNER

Grad Beograd usvojio nekoliko važnih planskih akata

25.10.2021. | Beoinfo

Skupština grada Beograda usvojila je danas (25.10.2021) nekoliko važnih planskih akata i najavila izradu i izmenu pojedinih planova. Izmenjen je i dopunjen Plan detaljne regulacije dela Vračarskog platoa, a usvojen je i Plan detaljne regulacije naselja Radiofar. Odbornici su se složili i sa odlukama o izradama i izmeni planskih dokumenata, koji se odnose na delove teritorija opština Zvezdara, Voždovac, Čukarice i Zemun.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Glavni urbanista Marko Stojčić precizirao je da plan koji se tiče Radiofara žitelji ovog naselja željno očekuju, te da je on osnova za planiranje, dalji razvoj i ulaganja u infrastrukturu ovog dela Surčina. Stojčić je posebno istakao još dva planska akta koji će se raditi, a tiču se Velike Moštanice i Rušnja.

- Nakon izrade ovih planova, a nadamo se do kraja sledeće godine, konačno prvi put otkad naselja postoje Grad će moći da ozbiljno interveniše u smislu izgradnje nedostajuće infrastrukture. Upravo to kvalitet života u glavnom gradu čini boljim, te da građani mogu da budu ponosni što žive tu. Ne brinemo samo o centru grada već o svakom delu Beograda - naglasio je Stojčić.

Glavni urbanista je podsetio da su velike stvari urađene po pitanju planskih akata, te da još jedna velika stvar predstoji za narednu sednicu, a tiče se metroa, odnosno Plan generalne regulacije šinskih sistema.  

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;