PRIJAVA-468X60-BANNER

Grad Beograd usvojio nekoliko važnih planskih akata

25.10.2021. | Beoinfo

Skupština grada Beograda usvojila je danas (25.10.2021) nekoliko važnih planskih akata i najavila izradu i izmenu pojedinih planova. Izmenjen je i dopunjen Plan detaljne regulacije dela Vračarskog platoa, a usvojen je i Plan detaljne regulacije naselja Radiofar. Odbornici su se složili i sa odlukama o izradama i izmeni planskih dokumenata, koji se odnose na delove teritorija opština Zvezdara, Voždovac, Čukarice i Zemun.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Glavni urbanista Marko Stojčić precizirao je da plan koji se tiče Radiofara žitelji ovog naselja željno očekuju, te da je on osnova za planiranje, dalji razvoj i ulaganja u infrastrukturu ovog dela Surčina. Stojčić je posebno istakao još dva planska akta koji će se raditi, a tiču se Velike Moštanice i Rušnja.

- Nakon izrade ovih planova, a nadamo se do kraja sledeće godine, konačno prvi put otkad naselja postoje Grad će moći da ozbiljno interveniše u smislu izgradnje nedostajuće infrastrukture. Upravo to kvalitet života u glavnom gradu čini boljim, te da građani mogu da budu ponosni što žive tu. Ne brinemo samo o centru grada već o svakom delu Beograda - naglasio je Stojčić.

Glavni urbanista je podsetio da su velike stvari urađene po pitanju planskih akata, te da još jedna velika stvar predstoji za narednu sednicu, a tiče se metroa, odnosno Plan generalne regulacije šinskih sistema.  

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;