INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veće investicije i privredni rast uz brže sabraćajnice

25.10.2021. | RTS

Da brži privredni putevi idu preko bržih saobraćajnica, već se potvrđuje u Šapcu. Sa gradnjom novog mosta na Savi, auto-puta ka Rumi i brze saobraćajnice ka Loznici – industrijska zona uz desnu rečnu obalu sve je atraktivnija za investitore.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Na 10 hektara severozapadne industrijske zone između stubova niču strane proizvodnog pogona. Sledeće godine kineski "Mint" pokreće proizvodnju baterijskih kućišta za električne automobile. Planiraju i kupovinu novih 10 hektara i novu halu, i navode da je ključan položaj, lokacija grada Šapca,koji je veoma dobro povezan i sa Beogradom i ostatkom Srbije i ima odličnu infrastrukturu.

Na 300 hektara kompletno infrastrukturno opremljeno zemljište, od struje, gasa do saobraćajnica. U najvećoj industrijskoj zoni u regionu već posluje 35 firmi, prodato je 65 parcela. Gradnja mosta i nove saobraćajnice koje prolaze kroz zonu pokreće privredni investicioni točak.

- U toku ove godine smo zaključili ugovore sa pet novih investitora u Šapcu, koji su kupili oko 15 hektara zemljišta u severozapadnoj radnoj zoni u Šapcu. Sada imamo devet aktivnih pregovora sa stranim i domaćim investitorima koji su zainteresovani za kupovinu 36 hektara - rekao je član gradskog veća za privredu Živan Bajić.

Zemljište u zoni je u vlasništvu grada i nije isparcelisano, što investitorima daje mogućnost da shodno potrebama biraju i veličinu i izgled placa, po ceni od sedam evra po metru kvadratnom.

Cela industrijska regija uz reku je u režimu slobodne zone. Pogodnosti poslovanja na pet lokacija već koristi 10 kompanija.

Novoizgrađenim putevima između šabačkih fabrika dnevno prođe i 60 kamiona. Sa završetkom glavnih putnih tokova, spremni su, kažu, za slivanje milionskih tovara uz desnu obalu Save.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;