PRIJAVA-468X60-BANNER

Obnovljeno više od 50km lokalnih puteva na Fruškoj gori

21.10.2021. | Blic

Radove na rekonstrukciji puta Banstol–Čortanovci, obišao je danas (21.10.2021) predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Za ovaj projekat je iz budzeta izdvojeno 260,6 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Dodao je da se rekonstruiše više od 50 kilometara lokalnih puteva i to Sremski Karlovci – Banstol, zatim Banstol – Iriški venac i dalje prema Crvenom čotu i na delu od Bešenova do Beočina, gde su i sada radovi u toku. Takođe je naglasio i da će se do kraja novembra završiti i deonica od pet kilometara od Čortanovaca do Banstola.

Mirović je istakao da postoji jasan zadatak da u narednih pet godina, na osnovu zajedničkog plana, budu uređene i nove trase na zapadnom delu prema Ležimiru i šidskoj opštini. Rekao je i da je plan da se nastavi još odlučnije sve do 2025. godine, kada će biti završen i Fruškogorski koridor i svi lokalni putevi na jednoj od najlepših planina u našoj zemlji.

Prema njegovim rečima, turisti i izletnici, posebno iz Novog Sada, Beograda i sremskih opština, biće zadovoljniji i biće im jasno "da smo uradili naš posao zbog kojeg su nam građani dali jasnu i nedvosmislenu podršku".

- Do sada smo u fruškogorske puteve uložili više od milijardu dinara i pripremamo nove projekte širom Vojvodine kojima će asfalt stići u što više sela i do što većeg broja domaćinstava - istakao je Mirović.

 

Komentari: 1

Nenad 13.11.2021 09.43.22

Lepa vest za vlasnike vikendica na području Frupke gore. Jagma za placevima na tom području je ogromna, pogledajte samo oglase na halooglasima i solis nekretninama, cene skaču. Treba biti pažljiv sa otvaranjem Fruške Gore, previše0 atraktivno mesto da bi se pustila divlja gradnja. Ako ovako nastavi još malo pa ćemoje izgubiti

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;