IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počinje izgradnja novog stadiona u Leskovcu

25.08.2021. | eKapija

Rušenje starih tribina i pripremni radovi u Leskovcu su završeni, a počelo je izvođenje građevinskih radova na novom stadionu. Kako je saopšteno na gradskom sajtu, rok za završetak radova je februar 2023. godine.

Stadion u Leskovcu

Izgled budućeg stadiona (Foto: JP Urbanizam i izgradnja Leskovac)

Stadion koji se gradi u Leskovcu vrednosti je skoro 2,5 milijardi dinara. Reč je o modernom stadionu kapaciteta 8.136 mesta.

Predviđena visina objekta stadiona je 16,3m, visina stubova reflektora 32m, dimenzije fudbalskog terena 105x68m, ukupno teren sa okolinom 121x85m, teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

U prvoj fazi predviđene su tri funkcionalne celine: prva se odnosi na kompleks stadiona sa parkingom, druga na izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona i treća, na izgradnju sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane stadiona.

Za stadion postoji i projekat ozelenjavanja čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksa (crveni javor, jela, tisa), dok će krovna konstrukcija kompletno pokrivati sve tribine stadiona.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta. Stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista. Obzirom na to da će ispuniti standard UEFA, može da služi i za utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
;