Počinje izgradnja novog stadiona u Leskovcu

25.08.2021. | eKapija

Rušenje starih tribina i pripremni radovi u Leskovcu su završeni, a počelo je izvođenje građevinskih radova na novom stadionu. Kako je saopšteno na gradskom sajtu, rok za završetak radova je februar 2023. godine.

Stadion u Leskovcu

Izgled budućeg stadiona (Foto: JP Urbanizam i izgradnja Leskovac)

Stadion koji se gradi u Leskovcu vrednosti je skoro 2,5 milijardi dinara. Reč je o modernom stadionu kapaciteta 8.136 mesta.

Predviđena visina objekta stadiona je 16,3m, visina stubova reflektora 32m, dimenzije fudbalskog terena 105x68m, ukupno teren sa okolinom 121x85m, teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

U prvoj fazi predviđene su tri funkcionalne celine: prva se odnosi na kompleks stadiona sa parkingom, druga na izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona i treća, na izgradnju sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane stadiona.

Za stadion postoji i projekat ozelenjavanja čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksa (crveni javor, jela, tisa), dok će krovna konstrukcija kompletno pokrivati sve tribine stadiona.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta. Stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista. Obzirom na to da će ispuniti standard UEFA, može da služi i za utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...