INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela izgradnja kompleksa otvorenih bazena u Pirotu

24.08.2021. | eKapija

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević postavili su kamen temeljac za izgradnju kompleksa otvorenog bazena u Pirotu, čija je vrednost oko 440 miliona dinara, a sam bazen će biti površine dva i po olimpijska bazena, navodi se na gradskom sajtu.

Idejno rešenje bazena u Pirotu

Idejno rešenje bazena u Pirotu

Kako je novinarima kazao građevinski inženjer zadužen nadzor nad radovima Branislav Kostić, iz Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Grada, ukupna vrednost radova je oko 440 miliona dinara, sa PDV-om, a rok za završetak radova je 360 dana pa se očekuje da već naredna sezona bude kupališna na ovom kompleksu. Vasić je istakao da je postavljen kamen temeljac za temeljnu stopu budućih tribina.

Kako prenosi eKapija, reč je o kompleksu otvorenog bazena sa solarnim panelima, za čiju gradnju su pripremni radovi počeli u februaru.

- U proteklih 15 godina Pirot je dobio više "zvezdica". Najpre tu mislim na izgradnju zatvorenog bazena, izgradnju fabrika u okviru Tigar tajersa, ali i na hotel u centru grada, Nišavsku dolinu i hotele koji će se graditi na Staroj planini, Planinarskom domu. Značajno je povećan kvalitet življenja u našem gradu u pomenutom periodu. Sa ovim projektom smo krenuli vrlo ambiciozno i već sledeće godine moći ćemo da se kupamo u ovom kompleksu - kazao je Vasić.

On je dodao da Pirotu malo toga nedostaje kada je reč o infrastrukturi.

- Možda nam nedostaje neka fabrika sa malo jačim platama, ali kada je o infrastrukturi reč malo toga nam nedostaje. Život u Pirotu se drastično promenio na bolje u svim sferama, sportu, turizmu - kazao je Vasić.

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević kazao je da jedino što Pirotu nedostaje, a za šta je već urađen idejni projekat – jeste izgradnja sportsko-olimpijskog sela koje bi trebalo da se gradi u nastavku teniskih terena.

- Želimo da ovde napravimo kampove za vaterpoliste, za košarkaše, o čemu već razgovaramo sa Karijem Pešićem, Mirotićem… Sigurni smo da će nova investicija dodatno doprineti tome da se nekada poražavajući procenat neplivača među decom u Pirotu, koji je bio i do 80%, smanji dodatno. Zahvaljujući Božićnoj školi sporta i uvođenju plivanja u nastavu fizičkog vaspitanja što je postalo moguće kada smo dobili Zatvoreni bazen, taj procenat smanjen na oko 50, koliko je trenutno neplivača među decom. Ideja je da se u narednom periodu taj procenat smanji, ako je moguće, i na nulu - kazao je Đorđević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;