INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli pripremni radovi za brzu prugu od Subotice do Segedina

18.08.2021. | S. V. | Blic

Za godinu dana biće moguće putovanje vozom iz Subotice do Segedina, saopšteno je iz Opštinske uprave Kanjiže. Pripremni radovi za obnovu železničke pruge na srpskoj deonici su već u punom jeku.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Na železničkoj pruzi Subotica-Horgoš, šine su od Horgoša do Palića već u potpunosti uklonjene. Radovi traju već mesec dana. Stanovnici Horgoša su strpljivi, jer su već dugo čekali na obnovu pruge. Meštani Palića su takođe zadovoljni, jer su na ovaj način korak bliži tome da iz Subotice brže i udobnije stignu do Segedina, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom portalu Opštinske uprave.

Rok za završetak radova je septembar sledeće godine. Putnički vozovi će saobraćati između Subotice i Segedina brzinom od 120 kilometara na čas, tako da će putovanje do ovog mađarskog grada trajati 40 minuta.

Pružni prelazi biće zaštićeni rampama, a na Paliću i Horgošu lakši prolaz pešacima i biciklistima preko pruge biće omogućen podvožnjakom. Nakon renoviranja železničke pruge Subotica-Horgoš, biće renovirane i stanice na Paliću, u Hajdukovu, Horgošu i Bačkim Vinogradima.

Na železničkoj pruzi Subotica-Horgoš, šine su od Horgoša do Palića već u potpunosti uklonjene, prenosi Ekapija. Radovi traju već mesec dana. Stanovnici Horgoša su strpljivi, jer su već dugo čekali na obnovu pruge. Meštani Palića su takođe zadovoljni, jer su na ovaj način korak bliži tome da iz Subotice brže i udobnije stignu do Segedina, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom portalu Opštinske uprave.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;