IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi urbani centar blizu Slavije

22.06.2021. | N. I. | eKapija

U centru Beograda, na potezu između trga Slavije i parka Manjež, gradiće se višespratne zgrade namenjene za stanovanje i poslovni prostor. Prema elaboratu koji je izradila firma Stefial d.o.o, koja je u vlasništvu našeg proslavljenog fudbalera i sadašnjeg trenera Crvene Zvezde Dejana Stankovića, namena za ovo područje je da se ono razvije u novi, polifunkcionalni centar grada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vest o tome da će firma Dejana Stanovića investirati u izgradnju luksuznog poslovnog prostora potvrdio je direktor firme Stefial, Dragan Ruvarac.

- Ovaj deo je trenutno ruglo grada, a u planu je da se gradi ekskluzivan, moderan kompleks, sa zelenilom i zelenim terasama - prenosi portal Novaekonomija.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid u elbaorat za Plan detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina. Kako je predviđeno elaboratom, na ovom mestu biće formiran mešoviti gradski centar koji podrazumeva izgradnju poslovno-stambenih objekata i to u odnosu 80 % poslovnog prostora, prema 20% stambenog.

Za izgradnju novih objekata predviđena je površina od 1,82ha, a u dokumentu se navodi da je plan da se područja Slavije izmesti administrativno poslovanje i formira novi urbani centar sa luksuznim poslovnim prostorom i stanovima apartmanskog tipa.

Takođe, pored izgradnje višespratnica, na pomenutom prostoru planira se i postavljanje novih zelenih površina, kao i potpuno novog drvoreda koji bi trebalo da oplemeni ovo urbano gradsko jezgo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...