Novi urbani centar blizu Slavije

22.06.2021. | N. I. | eKapija

U centru Beograda, na potezu između trga Slavije i parka Manjež, gradiće se višespratne zgrade namenjene za stanovanje i poslovni prostor. Prema elaboratu koji je izradila firma Stefial d.o.o, koja je u vlasništvu našeg proslavljenog fudbalera i sadašnjeg trenera Crvene Zvezde Dejana Stankovića, namena za ovo područje je da se ono razvije u novi, polifunkcionalni centar grada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vest o tome da će firma Dejana Stanovića investirati u izgradnju luksuznog poslovnog prostora potvrdio je direktor firme Stefial, Dragan Ruvarac.

- Ovaj deo je trenutno ruglo grada, a u planu je da se gradi ekskluzivan, moderan kompleks, sa zelenilom i zelenim terasama - prenosi portal Novaekonomija.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid u elbaorat za Plan detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina. Kako je predviđeno elaboratom, na ovom mestu biće formiran mešoviti gradski centar koji podrazumeva izgradnju poslovno-stambenih objekata i to u odnosu 80 % poslovnog prostora, prema 20% stambenog.

Za izgradnju novih objekata predviđena je površina od 1,82ha, a u dokumentu se navodi da je plan da se područja Slavije izmesti administrativno poslovanje i formira novi urbani centar sa luksuznim poslovnim prostorom i stanovima apartmanskog tipa.

Takođe, pored izgradnje višespratnica, na pomenutom prostoru planira se i postavljanje novih zelenih površina, kao i potpuno novog drvoreda koji bi trebalo da oplemeni ovo urbano gradsko jezgo.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...