IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi urbani centar blizu Slavije

22.06.2021. | N. I. | eKapija

U centru Beograda, na potezu između trga Slavije i parka Manjež, gradiće se višespratne zgrade namenjene za stanovanje i poslovni prostor. Prema elaboratu koji je izradila firma Stefial d.o.o, koja je u vlasništvu našeg proslavljenog fudbalera i sadašnjeg trenera Crvene Zvezde Dejana Stankovića, namena za ovo područje je da se ono razvije u novi, polifunkcionalni centar grada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vest o tome da će firma Dejana Stanovića investirati u izgradnju luksuznog poslovnog prostora potvrdio je direktor firme Stefial, Dragan Ruvarac.

- Ovaj deo je trenutno ruglo grada, a u planu je da se gradi ekskluzivan, moderan kompleks, sa zelenilom i zelenim terasama - prenosi portal Novaekonomija.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid u elbaorat za Plan detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina. Kako je predviđeno elaboratom, na ovom mestu biće formiran mešoviti gradski centar koji podrazumeva izgradnju poslovno-stambenih objekata i to u odnosu 80 % poslovnog prostora, prema 20% stambenog.

Za izgradnju novih objekata predviđena je površina od 1,82ha, a u dokumentu se navodi da je plan da se područja Slavije izmesti administrativno poslovanje i formira novi urbani centar sa luksuznim poslovnim prostorom i stanovima apartmanskog tipa.

Takođe, pored izgradnje višespratnica, na pomenutom prostoru planira se i postavljanje novih zelenih površina, kao i potpuno novog drvoreda koji bi trebalo da oplemeni ovo urbano gradsko jezgo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;