Poziv za tutore radionica u okviru EASA 2021 u Kragujevcu

10.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

EASA skup će se ovog leta održati u Kragujevcu, na teritoriji Kneževog Arsenala, u periodu od 1. do 15. avgusta. Pozivaju se sve potencijalni tutori da prijave svoju radionicu. Rok za prijavu radionica je utorak 15. jun u 23:59h (GMT+2).

EASA (European Architecture Students’ Assembly / Evropska Asocijacija Studenata Arhitekture) je najveća nezavisna, decentralizovana i neprofitna evropska mreža studenata arhitekture i mladih profesionalaca stvorena da obezbedi platformu za kulturnu i edukativnu razmenu na polju arhitekture. Glavni događaj je dvonedeljni skup koji se održava svakog leta u drugoj zemlji Evrope. Tokom prve polovine avgusta u Kragujevcu će se pridružiti oko 150-200 studenata arhitekture i mladih profesionalaca iz cele Evrope.

Radionica Dream Dune - EASA Not Yet Decided, Nida, Litvanija, 2016.

Radionica Dream Dune; EASA Not Yet Decided, Nida, Litvanija, 2016. (Foto: Alexandra Kononchenko)

EASA se na prvom mestu manifestuje kroz radionice koncipirane u odnosu na lokalni kontekst i glavnu temu skupa koja ove godine glasi Reality / Stvarnost. Radionice definišu dinamiku celog događaja i pružaju priliku mladim arhitektama i studentima da eksperimentišu i testiraju svoje veštine i znanje na licu mesta. Tutori predlažu i vode radionice tokom održavanja skupa. 

Potencijalni tutori su pozvani da predlože radionicu. Detalje o prijavi radionica, lokaciji, temi i EASA-i uopšte mogu se pronaći u zvaničnoj brošuri "Workshop Pack".

Grupna slika učesnika skupa; RE:EASA, Rijeka, Hrvatska, 2018.

Grupna slika učesnika skupa; RE:EASA, Rijeka, Hrvatska, 2018. (Foto: Alexandra Kononchenko)

Projekat se može podržati preko sponzorstva, partnerstva ili putem crowdfunding-a. Događaj se može podržati novčano, ali i kroz materijale, prehrambene proizvode itd. Organizatori i učesnici događaja su volonteri, koji ne ostvaruju nikakav profit.

Za sva pitanja vezana za prijavu radionica, podršku projektu, uključivanje u organizaciju, možetete poslati poruku putem EASA Serbia Facebook stranice ili na e-mail adresu easasrbija@gmail.com.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...