INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nastavljena izgradnja zgrade na uglu Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra

10.06.2021. | Beobuild

Izgradnja poslovnog objekta "Tri lista duvana" nastavljena je posle 11 godina, a završetak radova se očekuje početkom sledeće godine. Jedna od najekskluzivnijih lokacija u centru Beograda, na uglu Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra, biće privedena nameni kao kancelarijski prostor A klase uz uslužno-komercijalne sadržaje u prizemlju. Moderni objekat dobio je naziv po poznatoj beogradskoj kafani koja se nekada nalazila na ovom mestu, a njegova izgradnja započeta je 2007. godine. Grubi radovi zavrseni su još 2010. godine, kada je objekat konzerviran a izgradnja obustvaljena do daljnjeg.

Tri lista duvana - 3D prikaz

Konkurs za ugaoni objekat na ovom mestu raspisan je još krajem 80-ih godina, za potrebe izgradnje hotela Hilton, a delo arhitekte Svetislava Ličine proglašeno je za prvonagrađeno rešenje 1990. godine. Raspadom zemlje projekat je bio zaustavljen sve do sredine prošle decenije kada MPC preuzima lokaciju i pokreće izgradnju. Novi projekat i izmene na prvonagrađenom rešenju takođe je radio originalni autor Svetislav Ličina, ali je zbog nedovršene preparcelacije objekat značajno redukovan.

Zgrada ima 9 spratova sa oko 8.300m² fleksibilnog kancelarijskog prostora i velikom dvospratnom podzemnom garažom. U prizemlju ovog poslovnog objekta nalaziće se i moderne konferencijske sale, kako bi korisnicima objekta omogućile dodatnu podršku u radu. Takođe, objekat predviđa komercijalno prizemlje sa atraktivnim kafićima i restoranima uz direktan prilaz sa ulice. Kancelarijski prostor karakteriše i ekskluzivan panoramski pogled na niz istorijskih zdanja u najbližem krugu, uključujući Stari i Novi dvor, Narodnu skupštinu, Glavnu poštu itd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;