INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nastavljena izgradnja zgrade na uglu Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra

10.06.2021. | Beobuild

Izgradnja poslovnog objekta "Tri lista duvana" nastavljena je posle 11 godina, a završetak radova se očekuje početkom sledeće godine. Jedna od najekskluzivnijih lokacija u centru Beograda, na uglu Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra, biće privedena nameni kao kancelarijski prostor A klase uz uslužno-komercijalne sadržaje u prizemlju. Moderni objekat dobio je naziv po poznatoj beogradskoj kafani koja se nekada nalazila na ovom mestu, a njegova izgradnja započeta je 2007. godine. Grubi radovi zavrseni su još 2010. godine, kada je objekat konzerviran a izgradnja obustvaljena do daljnjeg.

Tri lista duvana - 3D prikaz

Konkurs za ugaoni objekat na ovom mestu raspisan je još krajem 80-ih godina, za potrebe izgradnje hotela Hilton, a delo arhitekte Svetislava Ličine proglašeno je za prvonagrađeno rešenje 1990. godine. Raspadom zemlje projekat je bio zaustavljen sve do sredine prošle decenije kada MPC preuzima lokaciju i pokreće izgradnju. Novi projekat i izmene na prvonagrađenom rešenju takođe je radio originalni autor Svetislav Ličina, ali je zbog nedovršene preparcelacije objekat značajno redukovan.

Zgrada ima 9 spratova sa oko 8.300m² fleksibilnog kancelarijskog prostora i velikom dvospratnom podzemnom garažom. U prizemlju ovog poslovnog objekta nalaziće se i moderne konferencijske sale, kako bi korisnicima objekta omogućile dodatnu podršku u radu. Takođe, objekat predviđa komercijalno prizemlje sa atraktivnim kafićima i restoranima uz direktan prilaz sa ulice. Kancelarijski prostor karakteriše i ekskluzivan panoramski pogled na niz istorijskih zdanja u najbližem krugu, uključujući Stari i Novi dvor, Narodnu skupštinu, Glavnu poštu itd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;