INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grad Beograd će pomoći građanima da poboljšaju energetsku efikasnost stambenih objekata

28.05.2021. | Beoinfo

Grad Beograd je na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike konkurisao za deset miliona dinara u okviru Javnog poziva za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, stanova i kuća. Toliko će biti izdvojeno i iz gradskog budžeta, tako da će za realizaciju ovog programa ukupno biti obezbeđeno 20 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

 Prema rečima gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića ko će i pod kojim uslovima moći da se prijavi, biće poznato u narednom periodu.

- Očekuje se da će tokom juna sredstva biti raspodeljena jedinicama lokalne samouprave, što znači da u julu možemo da krenemo u realizaciju, ukoliko dobijemo tražena sredstva. Sledeći korak je da se raspiše prvi javni poziv za firme koje će izvoditi radove, posle čega će građani moći da konkurišu. Nakon poziva za firme, raspisaćemo i javni poziv za projekte unapređenja energetske efikasnosti za građane - precizirao je Radojičić za RTS.

On je dodao da je ovo samo jedan od programa koji se realizuju sa željom da se smanji potrošnja energije, što će posledično uticati i na smanjenje računa građana. 

 - Ono što građani trebaju da znaju je da će za zamenu stolarije i izolacije 50 odsto sredstava obezbediti Republika i Grad Beograd, a 50 odsto sredstava su dužni da obezbede sami građani. Interesovanje je za sada veliko, ali tek kada počne realizacija programa, biće poznato koliko će građana zaista želeti da iskoristi podsticaje. Očekuje sa da će sledeće godine biti obezbeđeno još više novca za poboljšanje energetske efikasnosti - zaključio je gradonačelnik Radojičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;