INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obilaznica oko Užica, projekat od javnog značaja

13.05.2021. | B92

Nastavak aktivnosti na izgradnji obilaznice oko Užica bila je tema još jednog sastanka održanog u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Sastanku su pored predstavnika ministarstva i Grada Užica prisustvovali i predstavnici Koridora Srbije i Puteva Srbije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Razgovaralo se o planskoj dokumentaciji, ali i finansijskoj konstrukciji za realizaciju ovog velikog i značajnog projekta za Grad Užice. Imajući u vidu da je pre dve nedelje na sednici Vlade obilaznica proglašena projektom od javnog značaja, obezbeđena su finansijska sredstva, ali će tek po izradi premera i predračuna radova biti poznata okvirna cifra za pregovore sa budućim izvođačem. Zbog toga su na naredni sastanak pozvani predstavnici Instituta za puteve i CIP-a - kaže Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj, koji je prisustvovao sastanku.

Po njegovim rečima, traže se i najbolji modaliteti za potpisivanje ugovora, pa će u narednim danima biti poznato da li će biti potpisan zajednički ugovor za obilaznice u Užicu, Požegi i Gornjem Milanovcu ili pojedinačno, ali je sigurno da je za privremenu dozvolu za početak radova najspremnije Užice gde su na kompletnoj trasi rešeni svi imovinsko pravni odnosi.

- Grad je dobio nalog da uđe u proces objedinjavanja svih parcela u jednu parcelu budućeg puta, a potrebno je i da obiđemo celu deonicu i sagledamo infrastrukturu, sve sa ciljem da se što pre završi neophodna planska dokumentacija, potpišu ugovori i otpočne realizacija.

Novi sastanak očekuje se u toku ove sedmice, a sve izvesnije je da će prvi radovi na izgradnji obilaznice početi do kraja godine.

 

Komentari: 1

Ante 23.10.2021 13.22.23

Недавно је Предcедник обећао да ће радови почети лрајем октобра, значи још 7 дана.
ЈА ЧЕКАМ!

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;